La Quercia

15.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Over højsletten Altiplano mod Colca Canyon i Peru

Inden vi denne morgen forlader Arequipa, stopper vi ved udsigtspunktet Mirador Carmen, hvorfra vi kan se de tre vulkaner rejse sig bag en frodig dal.
Vi kører derefter gennem en af byens forstæder, hvortil der kom en del tilflyttere, mens terrorgruppen Den Lysende Sti huserede andre steder i landet i perioden 1980 - 2000. Arequipa har dog altid været fredelig og folk som flyttede hertil, blev boende.

En vicuna har det fineste og dyreste uld

En vicuna har det fineste og dyreste uld


Vicunaer er guld værd

Vi følger hovedvejen op på højsletten Altiplano rundt om den over 6.000 meter høje vulkan Chachani og ser for første gang det særlige dyr vicuna, der er i familie med kamelen, men ligner lamaen.

Disse dyr, der kan blive 40 - 50 år gamle, lever af de få græsarter som findes i de alpine højder mellem 3.200 og 4.800 moh. Deres uld er så værdifuld, at det er mere værd end guld målt pr. gram.

Coca-te-pause ved Bata Auasy

Coca-te-pause ved Bata Auasy


Coca-te mod højdesyge

Ved Bata Auasy, 3.487moh. ligger en enkeltstående bygning, hvor vi gør holdt for at få lidt at drikke.

Vi er kommet op i højderne og det kan flere af os mærke og har allerede fået ilt fra bussens medbragte iltapparat. Så gør det godt med en stor kop te kogt på coca-blade.

Vi har tygget coca-blade undervejs, men de er lidt bitre i smagen. Så er det bedre at få coca-te - godt med sukker!

På stedet er her en fin udsigt til ”Den forstenede skov” en række eroderede klipper, som rejser sig på den anden side af hovedvejen.

Også her er der boder med indianere som sælger alt i lamauld og meget andet souvenir.

Lamaer

Lamaer


Flere forskellige lamaarter

Vi fortsætter gennem det knastørre område med udsigt til bjergene omkring os, indtil vi pludselig kommer ind i et vådområde ved Salina Blanco. Vi holder en kort pause for at efter fuglene, som holder til her.

Længere fremme ser vi flere flokke af forskellige lama-arter, hvoraf der findes den almindelige lama, som kan genkendes på den løftede hale, den langhårede alpaca-art, guanaco-arten, samt den føromtalte vicuna.

Handlende indianere i deres festlige dragter

Handlende indianere i deres festlige dragter


Rutens højeste punkt ved Patapampa

Vi når rutens højeste pas 4.915 moh. ved Patapampa med udsigt til flere vulkaner på omkring 6.000 meters højde - bl.a. Ampato, 6.288moh. og Sabancaya, 5.967moh.

Sammenligner vi stedet med toppen af Europas højeste bjerg Mont Blanc, er vi her mere end 100 meter længere oppe!

Også her i den tynde, kolde luft har de lokale opstillet souvenirboder og tilbyder os lune baby-alpaca trøjer – eller er det ”mayby alpaca” de tilbyder? Her er der ingen garanti for kvaliteten, så vi venter med indkøbene.

Inden vi kører det sidste stykke ned fra højsletten mod byen Chivay, stopper vi atter for at nyde udsigten ud over Colca-dalen. Her møder vi endnu en gruppe lokale sælgere, men fra en anden stamme med særdeles dekorativ beklædning.

La Casa de Mamayacchi med lama i haven

La Casa de Mamayacchi med lama i haven


La Casa de Mamayacchi i landsbyen Coporaque

På grund af regnvejret ser vi ikke byen Chivay, men kører direkte videre til vort næste overnatningssted La Casa de Mamayacchi i landsbyen Coporaque.

Denne lille og ganske øde landsby ligger på den nordlige skråning i Colca-dalens begyndelse, hvor dalens sider endnu er flade og kan dyrkes.

Denne typiske landsby, hvor høns, svin og æsler går frit omkring, har en central plads med en kirke og en enkelt købmandshandel, men ellers er her intet at komme efter.

Casa de Mamayacchi er opkaldt efter en lokal kvinde, som blev gift med inkakongen Matya Caoac, hvis statue ses på landsbytorvet. Hotellet er indrettet i flere afsnit hver med 6 - 8 værelser placeret rundt om hovedhuset, hvor også restauranten findes.

Desværre er her ingen faciliteter i haven som f.eks. en bænk, så vi er henvist til værelserne eller den kolde restaurant, hvor der serveres glimrende og rigelig mad, ligesom de lokale indianeres hjælpsomme betjening er helt i top.

I morgen er dagen hvor vi - måske - får set kondorer i en af verdens dybeste kløfter - Colca Canyon.

En kvinde spinder uld ved sin handelsbod

En kvinde spinder uld ved sin handelsbod


Primo Tours
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt