Isabella

13.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Præcolumbiansk kunst på Museo Larco i Lima, Peru

Det har været nogle fantastiske dage på rundrejsen gennem det sydlige Peru, hvor de mange indtryk endnu ikke har bundfældet sig. Men nu er vi tilbage i Lima og indkvarteres på et nyt hotel Casa Andina Select, der også ligger i bydelen Miraflores i gåafstand til Stillehavet.

Inka-ansigt

Inka-ansigt


Museum Larco

Formiddagen bruger vi på Museo Larco opkaldt efter kunstsamleren Rafael Larco Hoyle (1901-1966). Her ses den største private samling af præcolumbiansk kunst fra moche-kulturen og den senere inka-kultur, som omfatter omkring 45.000 antikke genstande.

Her er montre efter montre med inka-keramik, inka-figurer og inka-ansigter. En samling imponerende sølv- og guldting fra hellige offerknive til prydelige kongekroner samt kraver og andre smykker.

Her findes også en erotisk samling af bl.a. drikkekar, der ikke lader meget tilbage til fantasien.

Den tilhørende have er et dejligt åndehul, hvor det også er muligt at få en forfriskning.
Et museum der bestemt er et besøg værd.

Surfer-skolen på stranden i Lima

Surfer-skolen på stranden i Lima


Spadseretur til Stillehavskysten

Vi har resten af dagen fri til på egen hånd at opleve mere af denne storby. Vi spadserer fra parkanlægget ved Kennedy-pladsen, hvor også Milagrosa-kirken og kommunekontoret ligger, ned ad en af de store trafikerede boulevarder og kommer ud til Stillehavet, der i dag er fuldstændigt klart uden havgus.

På stranden, neden for den høje klint som løber langs kysten, ses den ene surferskole efter den anden og på havet er aktiviteten stor. På de gevaldige bølger bestræber surferne sig på at holde balancen så lang tid som muligt.

Paraglider over klinten

Paraglider over klinten


Der er noget i luften ved Larco Mar

Også i luften er aktiviteten stor. Paraglidere, både enkeltvis og dobbelt, boltrer sig i vindens opdrift, når den ude fra havet rammer den stejle klint.

Efter et par kilometer langs stranden støder vi på endnu en boulevard og spadserer op til indkøbscentret Larco Mar, hvor der også er en række serveringssteder med en enestående udsigt langs kysten og ud over havet.

Vi funderer over de mange indtryk, mens tørsten slukkes

Vi funderer over de mange indtryk, mens tørsten slukkes


Tilbage mod Danmark via Madrid

Hen på eftermiddagen mødes vi på hotellet og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver med LAN tilbage til Europa.

Denne rundrejse i det sydlige Peru efterlader os med overordentligt mange såvel naturelle som kulturelle indtryk, som det vil tage lang tid at fordøje.

Campingferie 650,-
Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt