Azamara Cruice

13.1.11

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Polen: Campingferie i Polen (2:11), Over Karkonoszebjergene til Zakopane

Man skulle næsten tro det er løgn, men i dag skal vi ud og se noget, der er så norsk, at man ikke kan forstå, at det findes her i Polen. Attraktionen vider om et område med en historisk storhedstid. Vi ligger for foden af Karkonoszebjergene og områdets højeste punkt Sniezka på 1.602moh.

Vi ligger for foden af Karkonoszebjergene

Vi ligger for foden af Karkonoszebjergene


Karkonoszebjergene er den vestlige og højeste del af Tatrabjergene. Den højeste del ligger over trægrænsen, men ellers er de bløde bjerge dække af nåleskov. Det er stadig så tidligt på sæsonen, at Sniezka er dækket af sne. For lidt til at stå på ski og for meget til at vandre. Begge dele ville være oplagte på den rigtige årstid.

Bjergene ligger lige på grænsen mellem Polen og Tjekkiet, så husk for en sikkerheds skyld pas, hvis du færdes i bjergene. Den højeste del af bjergene er i dag nationalpark, hvilket betyder forskellige restriktioner. Forhør dig på det lokale turistkontor.

Den norske stavkirke Vang står nu i Karpacz

Den norske stavkirke Vang står nu i Karpacz


En norsk stavkirke

I den vestlige del af byen Karpacz, 10 km syd for campingpladsen, finder vi noget så usædvanlig som en norsk stavkirke. Den er over 700 år gammel og kommer fra Valdres i Norge. I 1841 blev den, dengang faldefærdige kirke med navnet Vang, transporteret hertil. Kirken blev købt af den preussiske konge Friedrich Wilhelm 4., hvorefter den gennemgik en omfattende restaurering. Kirketårnet blev dog bygget af sten, fordi man ikke mente, at det høje tårn ville kunne modstå den barske natur i bjergene. Resten af kirken er original.

Der er parkeringsplads lige nedenfor kirken

Der er parkeringsplads lige nedenfor kirken


Parkering

Selv om vejene bliver mindre og smallere efterhånden som man nærmere sig kirken, er det muligt at køre derop med campingvogn på bilen. Følg skiltene med turistbusser. Der er en større parkeringsplads, hvor man også kan vende.
Er du i tvivl så stil campingvognen på campingpladsen lige nord for byen.

Flot udsigt over dalene ved karpazc

Flot udsigt over dalene ved karpazc


Smuk udsigt

Kirken troner flot med en fantastisk udsigt i alle retninger. Dalene mod nord og bjergene mod syd. Jeg er meget overrasket over, hvor frodigt og grønt her allerede er, selv om vi er oppe i højderne. Bjergtinderne er dækket af sne, men i hele dalen er alt ved at springe ud i alverdens grønne farver.

Landskaberne er smukke uanset hvor vi kigger hen.

Lækker frokost i Bürstneren

Lækker frokost i Bürstneren


Endelig frokost

Tilbage ved vogntogene er der dømt frokost. Vi er alle godt sultne efter gåturene i det kuperende terræn. Britta og Rikke tilbereder en god frokost i autocamperen, mens Rasmus og jeg får filmet til Anne-Vibeke Rejser.

Rasmus tømmer toilettet

Rasmus tømmer toilettet


Faciliteterne på campingpladsen i Zakopane

Vi er fremme på campingpladsen Pod Krokwia i Zakopane og får indrettet os.

Hvor der kommer noget indenbords, skal det også ud igen! Rasmus er gået på opdagelse på campingpladsen for at finde stedet, hvor vi kan tømme vores toilet. Det er ikke let at finde, da det viser sig at være et lille hul i vejkanten - direkte ned i kloaksystemet.
Campingpladsen svarer til en et- eller to-stjernet plads i Danmark. Servicen er dog helt i top.

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt