Riis Rejser

19.1.11

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Polen: Campingferie i Polen (4:11), At køre forkert mod Krakow

Nogle gange kører man forkert. Nogle gange mere end andre. Denne dag skulle vise sig at skrive sig ind i historien for vores vedkommende. Vi har stort set aldrig kørt så galt før, men det førte til en uforglemmelig oplevelse.

Her for foden af Tatrabjergene er natur ren og uspoleret

Her for foden af Tatrabjergene er natur ren og uspoleret


Vi kører om formiddagen nordpå fra bjergbyen Zakopane, som har været et spændende møde. Foråret står i fuldt flor og naturen er smuk. Det fryder vores øje, fordi man ofte har et billede af Polen som et beskidt land. Men det har vi ikke set endnu.

Vejene har indtil videre også været fine, med undtagelse af få steder, hvor vi må ned på 40-50 km/t. Generelt kan man sige, at det er enten eller. Det er næsten kun et spørgsmål om, hvor langt polakkerne er nået med at bygge nye veje. Mit indtryk er, at det går stærkt fremad.
Til gengæld kører polakkerne - lad os sige "frisk", så hold godt øje.

At køre forkert kan i blandt føre til nye oplevelser

At køre forkert kan i blandt føre til nye oplevelser


Køre forkert

Vi leder efter en campingplads syd for Krakow. Den er markeret på kortet og i vores brochure med campingpladser, men vi kan ikke finde den. Vi drejer fra hovedvejen og så sker det som bare IKKE må ske. Vejen bliver mindre og mindre og vi kan ikke vende. Efter endnu et par kilometer er der kun et spor og vi fylder hele bredden. Vi kan stadig ikke vende.
Så kommer der grusvej, så vi må helt ned i fart pga. en forhøjning af græs mellem de to spor, som mit næsehjul rammer nogle gange.

Når køerne glor, så vend om, hvis du kan

Når køerne glor, så vend om, hvis du kan


Når køerne glor

Vi møder heldigvis ingen modkørende, og vi er ikke i tvivl om, at vi langt fra er på rette spor.
Selv køerne stopper med at spise frisk forårsgræs, for at kigge efter os. Så fra nu ved jeg, at når køerne glor, så er den hel gal.

Men vi kan ikke gøre andet end at fortsætte og håbe på at vi kan vende et sted eller at vi kommer ud på en større vej. Kortet i bilen hjælper os ikke mere.

Vi får suveræn venlig hjælp af de lokale

Vi får suveræn venlig hjælp af de lokale


Venlige vejvisere

Vi kommer til en bondegård, hvor en ældre mand kommer ud for at hjælpe os. Han taler som ventet kun polsk, men prøver at forklare os en hel masse. Han peger i øst og vest og jeg bliver slet ikke klogere. Jeg forsøger også at få ham til at vise hvor vi er på kortet, men jeg er ikke sikker på han forstår. Han er til gengæld umådelig hjælpsom.

Vi kører videre. På næste gård kommer en gammel dame ud. Hun smiler til os, men kan heller ikke hjælpe. Så kommer hendes barnebarn og han kan engelsk. Han griner af os og fortæller, at vi som forventet virkelig er kommet på afveje. Han kan vise os vejen.

Igen møder vi bare smilende og hjælpsomme polakker i alle aldre.

Vi finder campingpladsen – denne gang uden problemer

Vi finder campingpladsen – denne gang uden problemer


Vi finder campingpladsen

Vi får vendt vores vogntog og kører tilbage til hovedvejen. Og blot to kilometer længere fremme ad hovedvejen kommer der et skilt på størrelse med et motorvejsskilt - med campingpladsens navn.

Vi er færdige af grin.

Vi kører ind på den hyggelige og nyistandsatte campingplads. Glade for at være fremme trods alt, men også glade for en herlig oplevelse, der maner alle fordomme om polakker i jorden.

Græsset er meget vådt, men vi stillet op alligevel

Græsset er meget vådt, men vi stillet op alligevel


Frodigt og grønt

Campingpladsen ligger i et let skrånet terræn og er frodig og grøn. Der er stadig meget vand i græsset, så vi kører forsigtigt ind på de anviste pladser. Strøm og toiletfaciliteter er topmoderne.
Vi slapper af resten af dagen.

I morgen skal vi ind til Krakow, hvor vi alle har været før for mange år siden, så forventningerne er store.

Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt