Dayz Resorts

13.2.11

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Polen: Campingferie i Polen (7:11), Over borgen Krzyztopor til Bialowieza

Vi kører i noget af det, der for mange danskere er det ukendte Polen. Det er søndag og de lokale har trukket i de fine søndagsklæder. Vi føler os sat tilbage i tiden, men det er hyggeligt, selv om vi også denne dag kører forkert.

Vi spiser morgenmad på den hyggelige campingplads

Vi spiser morgenmad på den hyggelige campingplads


Vi spiser morgenmad på denne hyggelige campingplads for foden af den gamle bydel i Sandomierz. Lejrchefen har allerede været forbi og spurgt om alt er ok. Vi er sæsonens første gæster. Servicen er i top.

Efter morgenmad pakker vi sammen og fortsætter rejsen rundt i Polen. Vejene i denne del af landet er meget forskellige, men de fleste er ret dårlige, så vi kører ikke så hurtigt. Vi møder stadigvæk mange hestevogne på vejene, så det er med at holde godt øje.

En flot gammel slotsruin, der vidner om storhedstider

En flot gammel slotsruin, der vidner om storhedstider


Borgruinen Krzyztopor

Vi kører en lille omvej i dag, for ca. 40 km vest for Sandomierz ligger landsbyen byen Ujazd (vej 758), hvor vi skal besøge en gammel borgtsruin med det svære navn: Krzyztopor, der betyder kors og økse.

Slottet blev bygget mellem år 1631 og år 1644, men blev kun benyttet i 11 år, fordi det blev ødelagt af svenskerne i midten af 1600-tallet. Siden har det bare stået tomt og forfalder mere og mere.

De fire tårne symboliserer de fire årstider

De fire tårne symboliserer de fire årstider


Symbolik i murstenene

Borgen skal symbolisere årets gang, hvor de fire tårne er årstiderne. Slottet havde tolv store sale - en for hver måned og 52 rum - et for hver uge og endeligt 365 vinduer. Der var endda et ekstra vindue, der kun blev åbnet, når der var skudår.
De mange mure er fyldt med charme og oser af historie. På en smuk dag som i dag er det et flot syn.

Lokale er klædt på en til søndagstur

Lokale er klædt på en til søndagstur


Søndag og fint vejr

Det er søndag og en del af oplevelsen er at se de lokale besøge ruinerne i deres fine søndagsklæder. De ældre nyder forårssolen på en lille bænk, mens børnene leger i græsset og klatrer rundt på de gamle mure. Alle smiler venligt til os.

Ingen er vist i tvivl om, at vi er turister på besøg. Vi håber vores smil til dem viser, at vi godt kan lide at være her.

Vi finder ingen rastepladser. På tankstationer er der plads til vores vogntog

Vi finder ingen rastepladser. På tankstationer er der plads til vores vogntog


Mod Hviderusland

Vi kører resten af dagen. Alle er lidt overrasket over, hvor lang tid det tager at komme frem i denne del af Polen, men vores vogntog har ikke godt af de mange huller i vejene, så vi vælger i stedet at køre stille og roligt.
Rastepladser er der ingen af, så vi finder kun et par tankstationer, hvor vi kan holde med begge vogntog og spise frokost i det fri. Heldigvis er her ikke så meget trafik.

Fremme ved campingpladsen ved Bialowieza

Fremme ved campingpladsen ved Bialowieza


Bialowieza, Polens østligste punkt

Vi ankommer til det østligste punkt på denne rejse. Byen hedder Bialowieza og ligger bare få kilometer fra Hviderusland. Vi er slet ikke i tvivl om at vi er langt øst på, for veje og huse er i yderst dårlig stand.

Vi finder til gengæld en campingplads, der er så anderledes at den er en historie værd, så den får I i morgen.

Torre La Sal
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt