Royal Caribbean

23.12.10

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Polen: Langt hjemmefra på en weekend, Gdansk

Der er ikke grund til at køre flere dage for at få udenlandske oplevelser. Lige uden for Danmarks grænser ligger der oplevelser og venter, og man kan selv vælge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil mærke storbyens sus.

Gdansk - en smuk by i Polen, ikke langt fra Danmark

Gdansk - en smuk by i Polen, ikke langt fra Danmark


Polens smukke Gdansk

Gdansk er meget anderledes i forhold til alt det, man umiddelbart forbinder med Polen. Byens centrum er yderst charmerende og minder meget om en tysk hansestad. Gdansk kan fylde en hel historiebog, og den strategiske gode beliggenhed ved kysten har betydet, at byen ofte har været centrum for historiens gang.

Selv om Gdansk er så historisk, er der ikke mange huse, somr er meget mere end  50 år gamle. 80 procent af byen blev total ødelagt i slutningen af 2. verdenskrig. Man kan kun have stor respekt for den genopbygning, byen har været igennem, fordi man fornemmer, at man går i en 1600-tals by - dog blandet med moderne handelsmiljø.

En byferie til Gdansk kan kombineres med badeferie, for lige uden for byen er der vidtstrakte sandstrande og Østersøens klare vand.
Flere campingpladser ligger lige ud til vandet, men forvent ikke for meget af faciliteterne, selv om der konstant udvikles på dette område.

Primo Tours
Outwell
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt