Isabella

7.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

En uge på skønne Azorerne er ikke nok

Azorerne er en ubeskrivelig oplevelse. Efter en uges ferie på hovedøen São Miguel har man masser af gode minder med hjem samtidig med, at man føler, at man kun lige har fået snust til det bedste. Der er meget mere at komme efter, så man fristes til at sige, at en uge ikke er nok.

Ponta Delgada er en meget fin byen, hvor både historien og nutiden smelter sammen

Ponta Delgada er en meget fin byen, hvor både historien og nutiden smelter sammen


Hurtig indkvartering

De fleste bor på hoteller i hovedbyen Ponta Delgada på øen São Miguel. De findes i flere forskellige standarder. Inde midt i byen kan man bo på gamle renoverede hoteller med en lang historie bag sig. I udkanten af byen ligger større nye og meget moderne hoteller. Der er ikke den store afstand i den 45.000 personers store by. Det kan anbefales at deltage i informationsmødet den første aften. Her får man en masse at vide om ugens mange udflugter og på den måde kan man lettere vælge til og fra og tilrettelægge sin ferie.

I Furna kan man bl.a. opleve dampende caldera og smage cozido

I Furna kan man bl.a. opleve dampende caldera og smage cozido


Furnas – tæt på calderas og god mad

Turen til Furnas er en enorm oplevelse, fordi man kommer tæt på den aktive undergrund, hvor det damper fra undergrunden og man kan smage på vandet fra de mange kilder. Der er både koldt og varmt vand og nogle kilder har boblevand. Alle kilder menes at have helbredende effekt. På turen besøges et stort område med caldera. De to ældste calderaer er mere end 30.000 år gamle. Undergrunden er stadig så aktiv at varmen kommer meget tæt på jordoverfalden.

Cozido er en gryderet med lækker kød og grønsager

Cozido er en gryderet med lækker kød og grønsager


Cozido tilberedt i caldera

Det er også her mange lokale spisesteder tilbereder cozido. De har hver deres om man så må sige muldvarpeskud. De enorme gryder hentes op fra jorden ved frokosttid, så man kan smage denne specialitet. Cozido minder om en slags kødgryde og der er mange forskellige slags kød lige fra kylling, oksekød og forskellige slags pølser. Der er også søde kartofler og andre lækre grønsager.

På turen til Furnas kan man også vælge at besøge Terra Nostra – en 12 hektar stor botanisk have.

Saõ Roque – en af Azorernes bedste badestrande

Saõ Roque – en af Azorernes bedste badestrande


Badeferie – strandene venter

Azorerne forbinder de fleste med en kulturel ferie, men den kan sagtens kombineres med en badeferie. For det første har mange hoteller lækre swimmingpools, men strande er der også flere af. Lige nord for Ponta Delgada ligger den lille hyggelig by Saõ Roque med en strand af samme navn. Den er ikke så stor men ligger utrolig smukt for foden af byen og med udsigt til det uendelige hav.

Utrolige blomster på Azorerne

Utrolige blomster på Azorerne


Azorerne er fyldt med botaniske underværker

Botanikken på Azorerne vil overraske de fleste. Den er simpelthen enestående og meget afvekslende. Der er botaniske haver som Terra Nostra, men faktisk virker Azorerne som en stor botanisk have. Der er over 55 meget sjældne arter af planter og blomster. Rastepladser, som man kender fra andre steder i Europa, er på Azorerne botaniske haver med et væld af blomster i alle farver. De er meget imponerende. Rundt omkring på São Miguel findes mange mikroklimaer, som man især kan opleve på kortere vandreture ind i skovene. Der er f.eks. gode vandreture ved Furnas og Fogosøen.

Den bedste årstid for at se Hortensia er maj og juni måned. En af Europas få teplantager ligger på São Miguel og hedder Chá Goreana.

Fogo og Caldeira Velha er en stor oplevelse på Azorerne

Fogo og Caldeira Velha er en stor oplevelse på Azorerne


Fogo – et område, der skal opleves

Fogo er et naturreservat, som ligger midt på øen São Miguel. Det er kendt både for den smukke smaragdgrønne sø Lagoa do Fogo og Caldeira Velha, som er et vandfald med 30 grader varmt vand. På denne tur vil man igen imponeres over den frodighed, der er på øen. Grøn findes i alverdens farver og frodigheden er ubeskrivelig. Husk badetøj for det er muligt at bade i ved vandfaldet og det er dejligt varmt, selvom et vandfald måske får andre associationer frem.

Solar da Graca byder på lokale specialiteter og folkedans

Solar da Graca byder på lokale specialiteter og folkedans


Azorisk aften – en herlig oplevelse

Azorisk aften er et tilbud fra Bravo Tours og foregår på Solar da Graca, der er en gammel hestestald, der nu er ombygget til restaurant. Det er en oplagt mulighed for at smage på en masse lokale specialiteter og maden er virkelig god. Aftenen byder også på folklore med folkedans i smukke dragter fra 1800 tallet og lystige spillemænd.

Overalt på Azorerne er der ubeskrivelige udsigter

Overalt på Azorerne er der ubeskrivelige udsigter


Fakta om Azorerne

Azorerne, der er en portugisisk øgruppe, der ligger i Atlanterhavet ca. 1.500 km fra Portugals vestkyst og 3.900 km fra Nordamerikas østkyst. Azorerne består af ni øer, hvor Sao Miguel er hovedøen. Denne ø er ca. 65 x 12 km og har ca. 140.000 indbyggere. Hovedbyen Ponto Delgada er for de fleste danske turister udgangspunktet for oplevelser på hele øen.

Anne-Vibeke besøgte Azorerne i forbindelse med Anne-Vibeke Rejser på dk4

Anne-Vibeke besøgte Azorerne i forbindelse med Anne-Vibeke Rejser på dk4


RejseAvisen.dk var inviteret af Bravo Tours i forbindelse med tv-optagelserne til Anne-Vibeke Rejser – Azorerne og Rejsemagasinet.

Se også...

Tv-klip: Anne-Vibeke Rejser - Azorerne, Sao Miguel

04-12-2009

Outwell
Subaru
Torre La Sal
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt