Royal Caribbean

12.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Når engene blomstrer omkring Castelo de Vide (2/2), Portugal

Denne dag starter vandringen lidt uden for Potagem og foran os kan vi se middelalderborgen Mavaro højt oppe. Vi skal stige ca. 300 højdemeter for at komme op til fæstningen, der ligger 862 moh.
Vi følger en middelaldersti op gennem en skov af korkeg med en frodig vegetation mellem træerne.
Vejen deler sig efter en km. og efter yderligere en km. står vi ved et tidligere franciskanerkloster, der i dag fungerer som ældrehjem, og har nu blot få meter frem til middelalderborgen.

På gårdspladsen i middelalderborgen

På gårdspladsen i middelalderborgen


Imponerende middelalderborg

Vi spadserer op gennem byen for at komme ind på selve borgen, der blev bygget af maureren Ibn Marwan på resterne fra romernes fæstning.

Det var Kong Henriques, der i 1166 fordrev maurerne fra stedet, men udbygningen af borgen tilskrives Kong Sancho i 1226. Ringmuren omkring borgen kom til i det 14. århundrede.

Borgen er bygget helt ude på det yderste af bjergkammen og her har vi god tid til at vandrer rundt på brystværnet og komme op i tårnene, hvorfra der er vid udsigt til landet langt under os.

Man forstår, hvorfor netop dette sted har været eftertragtet som forsvarsanlæg.

Der er også tid til at gå en tur rundt i byen neden for borgen og se de interessante huse og kirker, inden vi mødes for at fortsætte den fælles vandretur rundt via Abegoa og Forte Souto tilbage mod Portagem.

Picnic i skyggen af oliventræer

Picnic i skyggen af oliventræer


Sultne som gribbe

På turen rundt finder vi en god plads midt i en olivenlund omgivet af store granitblokke og med udsigt ned i dalen - et ideelt sted at nyde dagens picnic.

Over os kredser gribbene. Er det mon os, der ser døde ud efter vandreturen eller er det maden gribbene spejder efter?

Efter frokosten er der kort vej tilbage, hvor bussen venter.

Den røde kastanje blomster ved vingården

Den røde kastanje blomster ved vingården


Endnu en vinsmagning

Igen i dag er der mulighed for at smage på den lokale vin og på vingården Adego do Prada, der er et lille familieforetagende, serveres der lokal ost og pølse, mens vi prøvesmager gårdens egen olivenolie samt et par forskellige vine, der bedst kan betegnes som anderledes!  

Herfra er der blot kort afstand tilbage til Castelo de Vide.

Portalegra

Portalegra


Portalegre med gobelinmuseum

Denne formiddag benytter vi i Portalegre, der er områdets hovedby.

Vi starter besøget i det berømte gobelinmuseum, Museu da Tapecaria, der viser vævede uldtæpper i både ældre og moderne stil.

Allerede i slutningen af 1600-tallet havde byen en glansperiode grundet den lukrative fremstilling af disse vævede vægtæpper.

Herefter strejfer vi rundt i byens gamle gader et par timer og ser bl.a. katedralen og den gamle borgruin, inden vi fortsætter til dagens vandretur ved Esperanca og den spanske grænse.

Engene blomstrer så langt øjet rækker

Engene blomstrer så langt øjet rækker


Blomsterpragten ved Esperanca

Vi sættes af bussen ved grænseovergangen til Spanien tæt på landsbyhen Marco – en søvnig flække, der blot består af et par huse.

Vi er virkelig kommet på landet og mellem de spredte landejendomme er vi omgiver af en frodighed som vi sjældent ser.

Overalt blomstrer engene med farverige blomster - gule, hvide og røde - og ind i mellem hele marker med vild lavendel. Her er en duft uden lige.

Midt i dette vidunderlige landskab finder vi skygge under en korkeg og anretter dagens picnic. Herefter vandrer vi videre mod Hortas de Baixo – en anden lille flække.

Hule med klippemalerier fra stenalderen

Hule med klippemalerier fra stenalderen


Tusindårige klippemalerier

Vi laver en afstikker fra den markerede vandrerute for at se de mere end 5.000 år gamle klippemalerier ved Pinturas Ruoestres Lapa dos Gaivoes.

Røde aftegninger af dyr og mennesker samt andre tegn vidner om at stenalderfolk har holdt til i disse frodige egne.

Vandreturen fortsætter ad god grusvej igen omgivet af blomstrende enge så langt øjet rækker, og slutter i landsbyen Esperanca, hvor støvet fra landevejen skylles væk på byens café.

Denne aften sættes der punktum med en fælles afskedsmiddag på Server Rio Restaurante i Portagem efter en berigende vandreferie.

Det højtliggende slot i Estremos

Det højtliggende slot i Estremos


Et stop i Estremoz

Vi forlader Castelo de Vide og Serra de Sao Mamede for at køre tilbage til vores udgangspunkt i Lissabon, men på vejen stopper vi i byen Estremoz.

Vi spadserer op til det kongelige slot på bjerget midt i byen og besøger en flot indrettet Pousada Rainha Santa Isabel (eksklusivt hotel indrettet i historisk bygning).

Vi kommer rundt i bygningen og fra det højeste tårn har vi atter en vidunderlig udsigt ud over landskabet og byen nedenfor.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Lissabon ...

Primo Tours
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt