Subaru

28.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Udflugt til Casa de Mateus i Vila Real i Portugal

Mens skibet denne formiddag sejler videre gennem den 27 meter høje Bagauste-Regua-sluse og mod Pinhao, tager vi med bussen op i vinlandet for at besøge Vila Real - en by med ca. 20.000 indbyggere og et knudepunkt for vindyrkningen i den øvre del af Douro-dalen.

Katedralen i Vila Rea

Katedralen i Vila Rea


Vila Real

Første stop i Vila Real er ved den gotiske katedral Sé fra 1400-tallet, men da der pågår en gudstjeneste ser vi kun katedralen udefra og de bagvedliggende smalle gader. Vi spadserer en tur ned ad byens hovedgade og ser flere klassiske bygninger med blåtfarvede fajancekakler - azulejos.

Bag rådhuset fører en mindre vej frem til et kapel, hvorfra der er en dramatisk udsigt ud over dalen, hvor bifloden Corgo bruser i bunden. Tidligt fik man udnyttet vandkraften her og Vila Real var den tredje by i Portugal som fik elektrisk gadebelysning.

Spejlbillede af Casa Mateus

Spejlbillede af Casa Mateus


Solar de Mateus

Tre km nord for Vila Real ligger det barokke vinslottet Solar de Mateus eller Casa de Mateus kendt fra etiketten fra den verdensberømte Mateus Rosévin. Slottet er fra begyndelsen af 1700-tallet og blev fredet i 1911. I 1930’erne blev der anlagt en lille sø som genspejler slottet på smukkeste vis.

Vi spadserer under slottet gennem hestestaldene med krybber i granit og kommer ud i en fornem anlagt have bag palæet med blomstrende rododendorn og tætklippede dværgbuskbom som danner symmetriske mønstre.

Mod mere dramatisk landskab

Mod mere dramatisk landskab


Mod Barca d’Alva ved den spanske grænse

Vi er tilbage på skibet før frokost og kan slappe af resten af dagen, mens vi sejler i et landskab med dybtskårne slugter omgivet af tusindvis af vinmarker dyrket på terrasser, der snor sig helt op i 700 meters højde.

Endnu to sluser skal passeres. Først Valeira- slusen, der blev bygget mellem 1971 og 1977, og som hæver os yderligere 32 meter. Vi passerer et historisk sted på floden.

I slutningen af 1700-tallet var floden kun sejlbar hertil, men i 1792 sprængte man en kæmpeklippe væk og dette muliggjorde at man kunne dyrke vin endnu længere oppe ad floden.

Et par hundrede meter fra dæmningen ses en mindeplade for baron Joseph Forrester, som druknede her i maj 1862. Han var på vej mod Porto med en last portvinstønder i sin rabelo-båd, da den kæntrede og det siges, at han blev trukket ned af alle de guldmønter han havde i bukselommerne!

Picinho-slusen

Picinho-slusen


Pichinho-slusen

Senere sejler vi gennem den sidste af sluserne på den portugisiske del af floden den 22 meter høje Picinho-sluse og ankommer hen under aftenen til den lille flække Barca de Alva med kun ca. 200 indbyggere. I mange år var det jernbanens endestation lige før grænseovergangen til Spanien.

Denne aften opfører skibets besætning et dilettant-show med musik og dans samt stumme sketch og i morgen er der arrangeret udflugt til den spanske universitetsby Salamanca…..

Besætning underholder med et dilettant-show

Besætning underholder med et dilettant-show


Campingferie 650,-
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt