Isabella

26.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Vandreferie på Azorerne (3/4), Portugal

Vi har reserveret pladser på en lille gummibåd, der fra Vila Franca do Campo skulle sejle os ud på hvalsafari. Men vi har endnu ikke fået bekræftelsen på at de går ud i dag, da vi sidder i bussen på vej sydover mod byen.

Igreja Matriz de São Sebastião i Ponta Delgada

Igreja Matriz de São Sebastião i Ponta Delgada


Hvalsafari eller bytur?

Da vi er fremme står vi af bussen, medens andre, der skal til Ponta Delgada, fortsætter. Så lykkes det endelig at komme i telefonisk kontakt med turarrangøren, som imidlertid kan fortælle, at vejret er for hårdt til at tage på havet, så hvalsafarien er aflyst!

Her står vi så! Nogle vælger at se nærmere på denne by og nogle af os når lige at springe på næste bus mod Ponta Delgada, for at ”prøve lykken" der.

Da vi er fremme spørger vi en lokal om hvor turistinformationen ligger og venlige som azorianerne er, peger han i en retning. Men tag det ikke for givet! Azorianerne vil hellere give et forkert svar end undskylde og sige, at de ikke ved det!

Så vi trasker lykkeligt uvidende i den gale retning, indtil vi igen får spurgt og kan så vende om!

Det lykkes at finde turistinformationen, men her var der ikke megen hjælp at hente. Sjældent har vi mødt så vrangvillig en kone.

Resultater bliver, at vi trasker videre hen langs kysten, indtil vi endelig finder en turoperatør, der kan bekræfte, at ingen går ud på havet i dag i dette blæsevejr!

Vi beslutter os for at se  Ponta Delgada i stedet og tager til hovedstaden og den største by på Azorerne.

Bybillede

Bybillede


Ponta Delgada

Fra byens store kirke går vi  til fortet São Brás ligger nede ved havnen og skulle indeholde et militær museum, men en MP-vagt afviser os, da vi vil ind på området. Måske har vi valgt en forkert indgang? Vi kom aldrig ind!

Op og ned ad gaderne myldrer det med turister - og med biler - langt fra den fred, vi har i Furnas.

Under det vældige gummitræ

Under det vældige gummitræ


Byens gamle gummitræ

I byen brydes gammelt med helt nyt byggeri. I den nordlige del ser vi shoppingcentret Parque Atlantico med mange moderne butikker. Og i den kommunale park, ser vi mange sjældne planter - herunder det gamle, berømte gummitræ.

Efter at have ”gået byen tynd” og fået kaffen på en af byens mange caféer, når vi den sidste bus mod Furnas.

Madonna bæres gennem byen

Madonna bæres gennem byen


Efter aftensmaden på Terra Nostra, hører vi at der er et optog i byen for en af de hellige madonnaer. Vi går ud i nattemørket for at se, om vi kan få denne oplevelse med. Og ganske rigtigt. Fra de smalle gader lyder det smukkeste sangkor, medens optoget langsomt bevæger sig forbi os.

Børn, kvinder og mænd - alle med et lys i hænderne - omkranser den gejstlige, der velsigner de mange andre mennesker, der sidder i vinduerne og kikker på. Midt i optoget bæres en stor figur af madonnaen og bagerst kommer følget.

Meget højtideligt, smukt og bevægende.

Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt