Dayz Resorts

11.5.14

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Presse: Mad til Bord 4 - Livet som krovært - serie på dk4

”Mad til Bord 4” er en programserie på fem x 25 minutter omhandlende Rold Gl. Kro, Schackenborg Slotskro, Hotel Nørrevang, Hovborg Kro og Hotel Thinggaard, med andre ord kroer og hoteller fordelt over hele landet.

Følg fem danske kroer i programserien

Følg fem danske kroer i programserien "Mad til bord 4" på dk4


Danske kroer i centrum

”Mad til Bord 4” er en programserie på fem x 25 minutter omhandlende Rold Gl. Kro, Schackenborg Slotskro, Hotel Nørrevang, Hovborg Kro og Hotel Thinggaard, med andre ord kroer og hoteller fordelt over hele landet.

I Danmark har vi gamle og stolte traditioner når det kommer til kroer, gæstgiveri og hoteller. Vi skal helt tilbage til 1396, hvor dronning Margrethe d. 1. besluttede, at der langs alle hovedvejene i det danske rige skulle opføres kongelige privilegeret kroer. De skulle ligge for hver fjerde mil., hvilket i dag svarer til ca. 30 km, men dengang svarede til en hel dagsrejse.

Kroerne og hotellerne er således en ældgammel institution, der har mange hundrede års erfaring i at tage godt imod gæster. I dag er der ca. 400 af disse kroer og hoteller tilbage i Danmark, og ca. 100 af disse er med i kæden Dansk Kroferie, hvor atmosfære, komfort og personlig service er nøgleordene ved hvert ophold.

- Vi har fulgt de fem udvalgte kroer i et helt år og hovedpersonerne er de mennesker, der driver stederne. Det er hårdt arbejde og det er netop det vi gerne vil vise med programmerne i stedet for et glansbillede af livet som kroejer i dag, siger rejseredaktør Anne-Vibeke Isaksen fra dk4.

Stor forskel på de udvalgte kroer

- Danskerene vil utrolig gerne på kro- og hotelferie i dag, og når de kommer spiller hele apparatet forhåbentligt perfekt. Så vi synes det er spændende, at man nu kan komme bag kulisserne og se hvilke kræfter, der skal til for at det netop er perfekt, når man kommer som gæst, siger direktør Jørgen Christensen fra Small Danish Hotels.

Hotel Thinggaard er et tidligere missionshotel i Hurup Thy og her er der kommet helt nye muligheder med den nye Nationalpark Thy.

I Sønderjylland ligger Schackenborg Slotskro, der ud over at have royale naboer også gerne vil være et sted for alle.

På Falster er Hotel Nørrevang et hyggeligt sted, der også kæmper med en højsæson og en meget lang lavsæson og på Rold Gl. Kro kan det være svært at få tiden til at række, når man står med det hele selv.

På Hovborg Kro hjælper hele familien til, men det giver helt andre udfordringer.

Klik for større billede


Sendetider

Det første program sendes mandag den 3. februar 2014 kl. 20.00 på dk4.
Det anden program sendes mandag den 19. februar 2014 kl. 20.00 på dk4.
Det tredje program sendes den 17. februar 2014  kl. 20.00 på dk4.
Det fjerde program sendes den 24. februar 2014  kl. 20.30 på dk4.
Det femte og sidste program sendes den 3. marts 2014 kl. 20.00 på dk4.

Se også...

Tv-klip: Mad til bord 4, program 1 - del 1

I denne programserie "Mad til bord 4", møder vi fem udvalgte kroer rundt omkring i landet. Oplev livet som krovært i dagens Danmark. Læs mere om kroferier på RejseAvisen.dk

19-05-2014

Subaru
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Outwell
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt