Azamara Cruice

Ferierejser til Estland - det nordligste af De Baltiske Lande

På en ferie i Estlands hovedstad Tallinn får man som dansker kendskab til, at det var her, Kong Valdemar Sejr i 1219 drog på korstog for at kristne de vantro estere. Det gik ikke godt for danskerne, men krigslykken vendte, da der pludselig faldt et rødt flag med et hvidt kors ned fra himlen. Det var Dannebrog. Men efter nogle års besiddelse måtte kongen sælge Estland til tyskerne. Senere i den estiske historie tog andre over, men esterne har om nogen formået at rejse sig efter mange års besættelse bl.a. under det sovjetiske åg, selv om man fortsat rundt omkring kan se reminiscenser fra den tid - specielt når man kommer ud på landet, hvor maskiner og værktøj mange steder fortsat er ganske umoderne. Når landbrugsjorden ikke dyrkes så intensivt - ikke sprøjtes og drænes - opstår der store, fugtige engarealer, hvor storkene trives om sommeren. Kører man på sin ferie i Estland ud på landet, ser man garanteret den sort-hvide fugl gå og fouragere eller sidde på kanten af en rede.

Artikler...

Busrejse til Estland og Letland (2/2)

Dagens udflugt går mod landsbyen Nitaure, ca. 50 km fra Cesis, hvor vi først besøger Ruta Jakabsone, der driver et økologisk landbrug i naturskønne omgivelser.

Nyhedsbrev...
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
Email:
Navn:
Tilmeld
Afmeld
Se nyhedsbreve
Artikler...

Busrejse til Estland og Letland (1/2)

Vi har passeret Sveriges næststørste sø Vättern og er midtvejs gennem det sydsvenske sommerlandskab på E4 mod Stockholm, da vores firestjernede bus holder ind ved en rasteplads, hvor vi kan få lidt at spise og drikke.

Foto...
Sverige: Gennem Stockholms skærgård mod Tallinn

1.6.09

Sverige: Gennem Stockholms skærgård mod Tallinn

Estland: Byvandring i Tallinn

1.6.09

Estland: Byvandring i Tallinn

Der er i øjeblikket ingen konkurrence!
Se aktuelle vindere
Tidligere vindere
Bogmærk eller del
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt