Royal Caribbean

Ferierejser til Etiopien - er rejser tilbage i tiden gennem fantastiske kuperede landskaber

En rejse i Etiopiens er en rejse tilbage i tiden. Når man bevæger sig i de bibelske landskaber, kan man betragte hverdagslivet, hvor der fortsat pløjes med ard, høstes med segl og tærskes med køernes trampen i kornet. Her skilles avnerne fra kornet ved vindens hjælp. Her ligger menneskehedens vugge og kimen til kristendommen på det afrikanske kontinent.
De fleste turister rejser til Etiopien via hovedstaden Addis Abeba og starter eventyret derfra. I det nordlige Etiopien kommer man ad den historiske rute over kongebyen Gonder til Etiopiens kristne centrum i Axum og til klippekirkerne i Lalibela, der af mange betragtes som Verdens 8. vidunder. I det nordlige Etiopien ligger også Simien Mountain National Park på et højplateau, 3.200 moh. med flere endemiske dyr og planter, bl.a. gelada-bavianer.
På rejser til det sydlige Etiopien oplever man andre nationalparker som f.eks. den afsides liggende Omo National Park med Suri-folket, der lever som de har gjort i århundreder.

Artikler...

Ukendte skatte på Afrikas Horn (1/4), Etiopien

Lyden af en tidlig messe, udsendt gennem en skrattende højttaler fra en fjerntliggende kirke, vækker mig. Den mørke nat skifter hurtigt til dagslys og neden for hotellet er trafikken allerede intens og en dunst af dieselos hænger tungt i luften og slører udsigten til Entoto-bjergene.

Nyhedsbrev...
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
Email:
Navn:
Tilmeld
Afmeld
Se nyhedsbreve
Artikler...

Ukendte skatte på Afrikas Horn (2/4), Etiopien

Tana-søen, der ligger 1.830 moh., er med sine 3.670 km2 Etiopiens største sø og er kilden til Den Blå Nil. Denne blev først opdaget af den spanske missionær Pero Pais, men ca. 15 år senere i 1790 blev den igen opdaget af den engelske opdagelsesrejsende James Bruce, som tog hele æren for opdagelsen.

Artikler...

Ukendte skatte på Afrikas Horn (3/4), Etiopien

Det er endnu mørkt, bagagen er surret fast på bussens tag og vi triller ud af Debark for at begynde dagens ni timer lange rejse på den støvede vej mod den kristne by Axum. Efter en god times kørsel kommer lyset og vi opdager hvor vidunderligt - men også dramatisk - et landskab vi bevæger os i.

Artikler...

Ukendte skatte på Afrikas Horn (4/4), Etiopien

Igen er vi tidligt på færde og igen har vi en smuk køretur gennem den fascinerende Tigray-region, inden vi tidligt på formiddagen besøger det hedensk tempel i Yeha - Månetemplet - fra den første civilisation man kender til i Etiopien omkring år 600 f. Kr.

Foto...
Etiopien: Klippekirkerne i Lalibela

9.2.11

Etiopien: Klippekirkerne i Lalibela

Etiopien: Vejen til Mekele

7.2.11

Etiopien: Vejen til Mekele

Etiopien: Gheralta Lodge

6.2.11

Etiopien: Gheralta Lodge

Etiopien: Axum, det kristne centrum

5.2.11

Etiopien: Axum, det kristne centrum

Etiopien: Gelada-bavianer i Simien Mountain National Park

3.2.11

Etiopien: Gelada-bavianer i Simien Mountain National Park

Etiopien: Markedet i Gonder

2.2.11

Etiopien: Markedet i Gonder

Etiopien: På vej mod Debark

2.2.11

Etiopien: På vej mod Debark

Etiopien: Kong Fasilidas Palads i Gonder

1.2.11

Etiopien: Kong Fasilidas Palads i Gonder

Der er i øjeblikket ingen konkurrence!
Se aktuelle vindere
Tidligere vindere
Bogmærk eller del
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt