Dunas

Ferierejser til Rumænien

Rumænien ligger på grænsen til Balkan i det østlige Europa og blev i mange år regeret af diktatoren Ceausescus, der enevældigt styrede landet med hård hånd. I hovedstaden Bukarest står en af verdens største bygninger - parlamentspaladset, det tidligere Folkets Hus - som et grotesk minde om diktatorens overdådige byggerier, mens befolkningen led nød. Efter hans fald i 1989 er udviklingen vendt - om end det går langsomt. Vejene er fortsat dårlige og hestevogne ses endnu i bybilledet. Men Rumænien bærer også på mange kulturelle perler, velbevarede middelalderbyer med historiske borge og prægtige slotte samt andre bygningsværker som er medtaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Artikler...

Flodkrydstogt på Donau (2/6) – Bukarest og Bulgarien

Floden Donau er, med sine 2850 km, Centraleuropas længste flod. Floden går gennem ti lande, og på denne rejse skal vi besøge seks af dem, med skibet MS Vivaldi og en gruppe danskere fra Riis Rejser.

Del 2 handler om Rumæniens hovedstad Bukarest og Bulgarien.

Nyhedsbrev...
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
Email:
Navn:
Tilmeld
Afmeld
Se nyhedsbreve
Artikler...

Transsylvaniens perler (1/2), Rumænien

Historiske borge, prægtige slotte, mægtige kirker, saksiske middelalderbyer og fine habsburgske paladser, en tyran, der blev folkehelt og model for figuren ”Dracula”, samt en diktator, der snød omverdenen og ikke mindst sit eget folk. Dette er blot nogle af højdepunkterne, vi oplevede på denne busrejse med Riis Rejser.

Der er i øjeblikket ingen konkurrence!
Se aktuelle vindere
Tidligere vindere
Foto...
Rumænien: Cluj-Napoca med folklora

22.6.10

Rumænien: Cluj-Napoca med folklora

Rumænien: Saltminen i Turda

21.6.10

Rumænien: Saltminen i Turda

Rumænien: Sighisoara, en befæstet middelalderby

20.6.10

Rumænien: Sighisoara, en befæstet middelalderby

Rumænien: Den befæstede kirke i Biyertan

20.6.10

Rumænien: Den befæstede kirke i Biyertan

Bogmærk eller del
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt