Riis Rejser

Ferierejser til Zimbabwe - Oplev verdens største vandfald Victoria Falls

Når man nærmer sig verdens største vandfald Victoria Falls, hører man den intense buldren fra vandkaskaderne og kan på afstand se de hvide vandskyer stige til vejrs, når Zambeziflodens vandmasser vælter ned i den dybe kløft. Ingen kan undre sig over, at de indfødte gav vandfaldet navnet Mosi-oa-Tunya - "Røgen Der Buldrer". Det var den britiske opdagelsesrejsende David Livingstone, som navngav vandfaldet efter den engelske Dronning Victoria, da han i 1855 besøgte stedet. Vandfaldet, der ligger i Victoria Falls National Park på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, er Afrikas største turistattraktion og en enestående naturoplevelse med en imponerende bredde på 1,6 km og på det højeste sted har et fald på over 100 meter.

Mange fortsætter rejsen i Zimbabwe til en af verdens største menneskeskabte søer Lake Kariba for at komme på safari eller safari cruise. Lake Kariba er et af de smukkeste naturområder i Afrika med mulighed for at se elefanter, flodheste og mange andre vilde dyr.

Artikler...

Masser af vand ved Victoria Falls, Zimbabwe

Mens vi bor i Livingstone i Zambia skal vi besøge verdens største vandfald - og måske et af de allersmukkeste der findes - så hen på eftermiddagen køres vi til grænseovergangen til Zimbabwe.
At slippe ud af Zambia er ingen sag - grænsevagterne kan jo se, at passet er stemplet og betalt.

Nyhedsbrev...
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
Email:
Navn:
Tilmeld
Afmeld
Se nyhedsbreve
Artikler...

Sange fra Afrika - Ved Victoria Falls, Zimbabwe

Jeg sidder i eftermiddagsvarmen under solparasollen på Stanley Terrace på Victoria Falls Hotel og nyder udsigten. Hotellet blev bygget i 1904 og var kun ment som en midlertidig bygning for arbejderne som byggede Victoria Falls Bridge og skulle rives ned efter at broen var klar.

Artikler...

Sange fra Afrika - Zambeziflodens toner, Zimbabwe

Ad mudrede veje kører vi til Kasane i to jeeps, den ene med vores bagage på slæb iklædt ponchoer. Vi er i åbne jeeps med kun et soltag over hovedet og det behøver vi slet ikke i dag, for nu er regnen kommet. Regntiden starter i november og tidligt denne morgenen tordner og regner det kraftigt, men under morgenmaden drypper det kun lidt, men det er fugtigt og overskyet. Temperaturen er faldet med 10 grader til plus 28.

Foto...
Zimbabwe: Omkring Victoria Falls

22.3.14

Zimbabwe: Omkring Victoria Falls

Zimbabwe: Masser af vand ved Victoria Falls

31.10.12

Zimbabwe: Masser af vand ved Victoria Falls

Artikler...

Røgen der buldrer ved Victoria Falls, Zimbabwe

David Livingstone regnes for den første hvide mand, der så det mægtige vandfald som Zambezi River danner på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, da han den 17. november 1855 ved at følge floden nåede frem til faldene. De indfødte kaldte stedet ”Røgen der Buldrer” - et sted man skulle holde sig langt fra, da dette var gudernes bolig. Livingstone gav faldene sit nuværende navn efter sin engelske dronning.

Der er i øjeblikket ingen konkurrence!
Se aktuelle vindere
Tidligere vindere
Bogmærk eller del
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt