Isabella

1.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

På hesteryg til jordens indre på Island

Hvis du kan lide at sidde på ryggen af en islænder, har du nu muligheden for at komme en tur til jordens indre - eller tæt på, i hvert fald...

På ryggen af islandske heste

På ryggen af islandske heste


Flere af de islandske sagaer udspandt sig i det storslåede område omkring den snedækkede vulkan Snæfellsjökull, som ifølge sagnene også er hjemstavn for elver, trolde og mystikere. Det rige fugleliv tiltrækker folk fra hele verden. Det varierede landskab har givet Snæfellsnes tilnavnet ”Island i en nøddeskal”.  Og det var ved Snæfellsjökull, man begyndte rejsen til verdens indre i Jules Vernes roman af samme navn.

Grønlands Rejsebureau har netop udsendt sit katalog ”Rideture i Island 2010”, og Snæfellsnes er et af tilbuddene. Ni-dages turen, der er for mere øvede ryttere, går over vældige lavafelter, forbi kratere og over aske fra gamle vulkanudbrud, til de lyse sandvidder på stranden.

- Vores værter og partnere gennem 20 år, Sigurður (Siggi) og Ólöf, har et stort udvalg af veltrænede heste på deres gård, Stóri Kálfalækur. Uanset om du foretrækker en stille eller mere fyrig ganger, vil du helt sikkert kunne finde den hest, der svarer til dine ønsker, siger Grønlands Rejsebureaus hesteekspert, Merete Bach Kristensen, der selv har boet og arbejdet med heste i Island.

Det nye katalog, der omfatter 29 forskellige rideferier, kan bestilles gratis på Grønlands Rejsebureaus hjemmeside.

Tamarit Parc Resort
Subaru
Torre La Sal
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt