Isabella

15.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen
Bogmærk eller del
 

Sådan er ferie i en autocamper

Er du usikker på om autocamperferie skulle være noget for dig, kan denne artikel måske hjælpe. Vi er en familie bestående af to voksne og to børn. Vi pakkede autocamperen og drog på tur.

Klik for større billede


Frihed er ferie

Vores to børn Mie og Mathias har ikke noget i mod at køre bil, bare strækninger ikke bliver for lange. Ferie for os er at være i bevægelse og føle os 100 % frie til selv at bestemme, hvad vi vil. Vi vil helst være ude i naturen. Skal det være primitivt vil vi bo i telt, men det skal være bekvemt, har autocamperen alt det vi skal bruge om end det er på mindre plads. Jeg kalder det ”som i mors mave”, hvilket illustrerer meget kort, hvor hyggeligt det er, for man har ganske enkelt hele huset med på ryggen.

Klik for større billede


Planlægning

Planlægning, planlægning og planlægning. Vores travle hverdage er som regel skemalagte fra morgen til aften. Brug ferien til at slippe kontrollen og se hvad der kommer undervejs. Selvfølgelig er det en god ide at have en grovskitse og måske bestille overnatning, hvis man kører i højsæsonen i et populært område. Men mange steder kan man sagtens komme og få plads en enkelt nat. Tænk på at man har det hele i autocamperen, så man behøver ikke de femstjernede pladsers fine faciliteter. Vi holder meget af at rejse i både maj og september. Vejret er godt, alt er åbent og der er ingen køer. Det er om at udnytte, mens børnene ikke går i skole.

Klik for større billede


Køreturen

Med autocamperen har vi huset med på ryggen og kan køre fra sted til sted. På længere strækninger, holder vi som regel 15 minutters pause hver anden time. Og så forsøger vi at køre, når Mie og Mathias alligevel skal sove, så bliver tiden ikke så lang. Det er let at køre med autocamperen, også selvom det er en alkove (sovekabinen over førerhuset). Der er god plads i siddegruppen bag førerhuset til at sidde og lege, mens vi er på farten. Køleskabet er lige ved hånden, så man kan sagtens få noget derfra, mens man kører.

Med to børn i bilen kan der hurtig opstå en situation, hvor man får brug for at stoppe, men det er aldrig et problem og frem for alt udvikler der sig aldrig panik. Vi kører bare ind til siden og løser opgaven. I stedet for at gå på restaurant med to små børn, holder vi meget af at holde ind et sted med en smuk udsigt. Her spiser vi, leger i naturen, snupper måske lige en lille lur, før vi kører videre.

Klik for større billede


Rejsens Dethleffs

Der findes et væld af forskellige indretninger, der tager højde for hvordan familien er sammensat. Vi kørte i en Dethleffs Advantage A6671, der har alkove over førerhuset. Her sover to store børn uden problemer. Der er sikkerhedsnet, så de ikke falder ned. De to sæder (førersædet og passagersædet) kan begge drejes, så de bliver en del af siddegruppen i stuen. Det er her man spiser og sidder og hygger sig sammen. Denne autocamper har en praktisk detalje, fordi alkoven kan ”hænges op”. Det giver et bedre udsyn for dem der sidder i siddegruppen og det gør det lettere at komme frem og tilbage til førerhuset.

Klik for større billede


Køkkenet

Køkkenet er lige på den anden side. Det er ikke så stort i denne model, men der er alt, hvad man behøver. Der er ikke så meget bordplads, men det gør ikke noget, for spisebordet er lige på den anden side og fungerer fint som afsætningsplads. Badeværelset har også alt, men det som skal fremhæves er måden, hvorpå der er konstrueret brusekabine. Når man står foran håndvasken kan hele rummet lukkes af med smarte foldedøre, så det hele ikke bliver vådt. Et problem mange modeller har. Badeværelset giver endnu mere frihed til at køre og ikke nødvendigvis tage på campingplads hver nat. En fordel hvis man kører nord på og udnytter allemandsretten og bor i det fri.

Klik for større billede


Stor fast dobbeltseng

Bagerst i autocamperen er der en stor fast dobbeltseng, der er hævet. Det giver et meget højt og bredt opmagasineringsrum under sengen, hvor der virkelig er god plads til campingmøbler, barnevogn med mere. I sengens fulde længde er der garderobeskabe, ligesom der er et større skab ved siden af køkkenet. Dobbeltsengen har uden problemer plads til to voksne og to små børn. Flere nætter sov vi alle fire sammen.

Rigtig hyggeligt.

Klik for større billede


Autocamperferie er optimal frihed

Autocamperferie er optimal frihed fra start til slut. Den har sin helt klare force, hvis man godt kan lide at rejse fra sted til sted og opleve undervejs. To uger på samme campingplads kan sagtens lade sig gøre, men der har campingvogne andre fordele. Mange har den opfattelse at autocampere er for de lidt ældre, men det synspunkt er jeg slet ikke enig i. Tværtimod.

Tamarit Parc Resort
Outwell
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt