Riis Rejser

1.9.14

Af: Pernille L. Hansen Fotograf: CampingDanmark.dk
Bogmærk eller del
 

Sådan gør du din bil klar til vinteren

Den mørke tid er over os, og udover at få gjort campingvognen vinter klar, er det også en god anledning til at få gået bilen efter. Falck giver en række tips til vintertjekket.

Det er vigtigt din bil er gjort klar til vinteren udfordringer

Det er vigtigt din bil er gjort klar til vinteren udfordringer


Klar til vinterens udfordringer

Glatte veje, salt og døde batterier. Vinteren er her, og det er en god idé at sørge for, at bilen er klar til sæsonens udfordringer.

Redningschef Heino Svenningsen fra Falck har her samlet en række tips til, hvordan du gør din bil klar til vinteren.

Sprinklervæsken

Forbruget af sprinklervæske stiger om vinteren, så tjek standen og fyld jævnligt op. Hvis ikke strålen rammer, hvor den skal, kan du justere den med en knappenål.

Vinduesviskerne

Viskerne bruges mest om efteråret og vinteren og er med til at sikre dit udsyn. Tjek at gummiet ikke er blevet hårdt eller er revnet, så de fungerer effektivt.

Batteriet

Batteriets kræfter formindskes, når temperaturen falder, samtidig med, at der er større forbrug på batteriet til eksempelvis sæde- og rudevarme, viskere og ventilation. Få genopladet batteriet og rens polerne for ir eller skift det eventuelt helt ud.

Bremserne

Velfungerende bremser er altid vigtige, og vinteren er blot endnu en lejlighed til at få tjekket dem. Overlad dette til mekanikeren.

Rustbeskyttelsen

Saltede veje og vådt føre er rustens bedste ven. Masser af firmaer tilbyder professionel rustbeskyttelse, men du bør også selv jævnligt spule snavs, der holder på fugt, og salt væk. Vær særlig opmærksom på undervogn, hjulkasser og dørpaneler.

Olien

En omgang frisk olie er altid godt, inden vinteren sætter ind. En fuldsyntetisk olie er god til de fleste nyere biler og især om vinteren, fordi den er tyndtflydende og løber let gennem motoren – også når det er frostvejr. Skift samtidig oliefilteret. Brug kun den olietype, som foreskrives i instruktionsbogen.

Vinterdæk eller ej

Kig på dit behov. Er du afhængig af bilen, når der er masser af sne, bør du overveje at skifte til vinterdæk. Har du mulighed for at lade bilen stå, når sneen er over os, så er sommerdæk at foretrække. Uanset type bør du have 3 millimeter mønster – også selv om loven siger 1,6 millimeter.

Kølervæsken

Frost kan sætte bilen ud drift og i værste fald ødelægge din køler. Sørg for at frostsikre med kølervæske, der yder beskyttelse op til -35 grader.

Lakken

En god lakforsegling forlænger bilens levetid, og det kan med fordel gøres op til vinter. Stenslag, ridser og andre mindre skader udbedres med en lakstift, som kan fås hos din forhandler.

Lys

Hvis du selv har skiftet pærerne i bilens lygter i løbet af året, er det en god idé at få indstillingen tjekket hos din mekaniker.

Låse

Det er en god idé at smøre låsene med låseolie og give bilens gummilister en gang silikonespray.

Se også...
Torre La Sal
Subaru
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt