Royal Caribbean

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen
Bogmærk eller del
 

Sådan gør du dit fortelt rent

Hvis man langtidscamperer ved havet eller i skovområder, skal man påregne mere vedligeholdelse af fortelt, solsejl og markiser.

Sørg for en god vedligeholdelse af fortelt, solsejl og markise

Sørg for en god vedligeholdelse af fortelt, solsejl og markise


Det skyldes, at de saltholdige vinde fra havet aflejrer salt på teltdugen. Saltet binder luftens fugtighed, og denne proces nedbryder langsomt, men sikkert forteltets imprægnering. Luftforurening, pollen og ekskrementer fra bladlus og fugle kan også nedbryde imprægneringen, hvis det får lov at sætte sig på teltdugen.  Drivgasser fra eksempelvis spraydåser er også skadelige for forteltets imprægnering. Vær derfor varsom med at anvende for eksempel hårlak, deodorantspray og myggespray tæt på teltet.

Forteltet holder bedre og holder i mange år hvis det vedligeholdes

Forteltet holder bedre og holder i mange år hvis det vedligeholdes


Rengør ofte og forlæng levetid

Det kan anbefales at rengøre forteltet ofte, og senest så snart større pletter fremkommer.  Rengøringsmidler af enhver art er bandlyst. Altså ingen sæbe, men brug derimod rigeligt med rent vand og en blød børste. Forteltet oversprøjtes først med vand, og bagefter går man i gang med den bløde børste. Lad vandet skylle skidtet væk, efterhånden som det børstes løs. Skyl til sidst teltet grundigt. Denne behandling bør foretages mindst et par gange i løbet af sæsonen. Særligt udsatte steder, som tag, gavle og hjørner, skal have en ekstra grundig behandling. Den beskrevne behandling gælder såvel teltdug som vinduer, der ødelægges af vinduespudsemidler.

Gardiner vaskes ved 30°, men må ikke kommes i tørretumbleren. Tjek også anvisningen på produktet.

Torre La Sal
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt