Dayz Resorts

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning og Isabella
Bogmærk eller del
 

Sådan holder du orden i forteltet

Er du ordensmenneske eller rodehovede? Sidstnævnte kan straks gå videre til næste artikel, for her vil intet give mening eller have nogen nyttig karakter. For her handler det om orden i forteltet.

Rengøring er én ting. Orden er en anden. Der er ”ren” faktisk ikke meget rengøring i et fortelt, men at holde orden kan være sin sag. I sær hvis man er en stor familie, får besøg og frem for alt bruger forteltet til at udvide pladsen med. Selv på store campingvogne giver forteltene en hel del ekstra plads. Plads man kan rode på.

Klik for større billede
Fotograf: SureDeck


Kom ned på jorden

Om sommeren har de fleste campister på en eller to ugers sommerferie ikke gulv i forteltet, men højst et gulvtæppe til at tage det værste græs og sand fra skoene. Gulvtæpperne fås i flere forskellige kvaliteter, farver og størrelser. Visse kan også købes i metermål og fås hos alle landets campingforhandlere. For fastliggere kan det være hensigtsmæssigt at lægge fastgulv. Gulvet fra f.eks. SureDeck har den store fordel, at det kan højdejusteres med op til 40 cm., hvis den plads man ligger på mod forventning ikke er plan. SureDeck koster fra 875,- pr. m2.

Klik for større billede
Fotograf: Rasmus Schønning


Udstyrsgrossisten DCT i Vejle tilbyder gennem landets forhandlere et meget smuk trægulv i hård træ. Gulvet lægges typisk i kvadratmoduler af 30 x 30 cm, men enkelte stykker kan også købes. Gulvet koster 499,- pr. m2. Hertil kommer eventuelle hjørner og afrundinger. Er man ekstra komfortable kan fast gulv dækkes med et gulvtæppe. Fraster, der også producerer hyndebetræk, har flere forskellige produkter til dette formål. Isabella er til denne sæson kommet med et nyt effektivt gulvtæppe, der med 4 lag isolerer. ”GroundCover” og ComfortCarpet” giver tilsammen et særdeles fornuftigt underlag og kan tilligemed bruges under træ- eller plastikgulve. GroundCover leveres i en rulle med 2m x 18m til 598 kr. ComfortCarpet fås i 1,5 m x 15 m til 998 kr.

Klik for større billede
Fotograf: Rasmus Schønning


Når bunden er lagt

Når en praktisk bund er lagt, er det blevet tid til at organisere sine ting i forteltet og her findes et hav af forskellige systemer og muligheder. Der er flere åbne skabssystemer, men systemer som kan lukkes, må for syns skyld være at fortrække. Det er en god ide at bruge teltstængerne til at hænge opbevaringssystemer op i, men vær opmærksom på vægten. Systemer, som kan hænges på campingvognen er også praktiske, men sørg for, at campingvognen er ren, så den ikke ridser. Tjek altid om opbevaringssystemerne kan pakkes sammen efter brug og ikke vejer ret meget. Købes de hos campingforhandlerne er det skræddersyet til campingbrug.

Klik for større billede
Fotograf: Isabella


Gode fif

1. Toporganizer TM:

Isabella har udviklet flere forskellige systemer til at organisere sig i forteltet. Sidste skud på stammen er Toporganizer TM, der placeres på en ekstra overligger og kan reguleres. Det mest praktiske er, at nettet er gennemsigtigt, så man kan stå under det og se hvor ens ting er, uden at skulle tage det ned. Pris 198,- kr.
Foto: (toporganizer.jpg) Isabella.

Den aflange Tall Organizer placeres på campingvognen. De øverste gennemsigtige lommer gør det stadig lidt rodet at se på. De nederste lommer er kraftige nok til opbevaring af sko. Pris 598,- kr.

Klik for større billede
Fotograf: Rasmus Schønning


2. Opbevaringsskab

Dette opbevaringsskab har to hylder og er konstrueret af aluminiumstel med polyester betræk. Skabet har to hylder og måler H98xB57xD47. Det vejer kun 5 kg og kan pakkes sammen efter brug. Koster 519,- kr.

Klik for større billede
Fotograf: Rasmus Schønning


3. Tørrestativ

Vådt vasketøj roder og fylder unødigt, men kan hænges op på et samlet sted. Multi tørrestativet kan pakkes sammen og let flyttes omkring alt efter, hvor der er plads og måske sol. Tørrestativer koster 298,- kr. De runde tørrestativer kan også let flyttes og fylder mindre. De koster 19,95 kr. pr. stk.

Klik for større billede
Fotograf: Rasmus Schønning


4. Trådkurv

Trådkurve kan både anvendes inde i campingvognen og kan let flyttes til forteltet. Denne har tre etager og er af metal. Trådkurven koster 39,-kr.

Klik for større billede
Fotograf: Rasmus Schønning


5. Vasketøj

Vasketøj skal samles et sted, og hvis man ikke har et fast sted til det, kan det i sær for børn være svært at finde ud af, hvor det skal hen, når man er på ferie. Denne praktiske vasketøjskurv fås i tre farver (grå, hvis og sand) og koster 98,- kr.

Klik for større billede


6. Skokost

Hold skidt og møj fra døren. Denne skokost er især praktisk, når det er en våd sommer eller når man camperer tre sæsoner. Denne koster 49,- kr.

Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt