Dayz Resorts

1.1.16

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: PR
Bogmærk eller del
 

Sådan kommer du i form til skiferien

En spørgeskemaundersøgelse har afsløret, at hovedparten af danskerne er i alt for dårlig form, når de tager på skiferie. Er du en af dem? Se de gode råd til at undgå skader.

Er du i god nok form til at kaste dig ud på pisterne?

Er du i god nok form til at kaste dig ud på pisterne?


Sundt - men kræver en hvis form

64 procent af alle danske vintersportsentusiaster gjorde ingenting for at komme i form inden deres seneste skiferie. Og kun 32 procent vurderer selv, at de var i god eller meget god form, inden de begav sig ned af løjperne på feriens første dag., i følge en spørgeskemaundersøgelse om danskernes rejsevaner i vinterferien gennemført af den den østrigske vintersportsregion SalzburgerLand, i samarbejde med Analyse Danmark.

Resultaterne er ikke overraskende, mener overlæge i ortopædkirurgi Johannes Yde. Han er ansat på Aleris-Hamlet Hospitaler, der hvert år behandler hundredvis af danskere, der er kommet galt af sted på skiferien – ofte uden at skaderne behøvede at være sket.

- Skiløb er som udgangspunkt sundt for både sjæl og legeme, men det kræver en vis fysisk forberedelse. Mange danskere har et urealistisk forhold til deres egen formåen og tager af sted uden nogen særlig grundform med forudsigelige skader til følge. I mange tilfælde kan de undgås ved at styrke muskulaturen i knæ- og hofteområdet og ved at træne sin koordination – gerne i et par måneder eller tre inden skiferien finder sted, siger Johannes Yde.

Tre tips til at minimere risikoen for skader på ski

1. Forbered dig hjemmefra

Styrketræning og koordinationstræning i månederne inden skiferien betaler sig. Der findes mange forskellige øvelser med det formål at styrke muskulaturen i specielt benene, hvilket virker skadesforebyggende.

Er benmuskulaturen således nogenlunde veltrænet, opnår du øget stabilitet og udholdenhed, hvilket forebygger styrt. Samtidig er leddene mindre udsatte, når uheldet er ude.

Øvelserne kan foregå både i et fitnesscenter og hjemme på stuegulvet.

2. Skiskole er for alle

Der er meget vundet ved at lade børn lære skisportens kunst på en skiskole. Her kan erfarne instruktører lære barnet at forbedre sin teknik og at blive mere sikker på skiene.

Det resulterer ofte i en bedre oplevelsen på pisterne og en skadesfri rejse.

Også voksne kan have stor fordel af at lade sig inspirere af undervisningen på skiskolen.

Teknikken i skisporten har ændret sig markant de seneste år, og kendskabet til nye begreber og metoder kan være guld værd.

3. Husk at varme op!

Opvarmning er som regel et fast ritual før en fodboldkamp og bør også være det inden en tur ned af pisterne. Skiløb er en krævende sportsgren, og det kan være farligt at begive sig ud i de fysiske anstrengelser uden tilløb.

Ved at varme op, mindskes skadesrisikoen markant, ligesom opvarmning kan få kroppen til at reagere hurtigere, så skiløbet bliver mere afslappet, og skader helt kan undgås.

Outwell
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt