Subaru

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sådan kommer du over Kassel bakker med campingvogn

Eller også er det chaufføren. Allerede hjemmefra bekymrer mange sig om, hvordan de skal komme over ”Tysklands bjerge” på vej syd på. Men der er ikke noget at bekymre sig om, med et par små fif i bagagen og lidt tålmodighed, går det godt.

Klik for større billede


Kassel bakkerne er på 9 ud af 10 rejser til sydens sol et nødvendigt onde, fordi den mest direkte rejsevej går ned over bakkerne. Det er en smuk tur, så nyd den og lad bilen gøre det hårde arbejde med at trække campingvognen. Det handler frem for alt om at have tålmodighed og så køre i det tempo, som føles sikkert. Op af bakke kommer man ofte til at ligge blandt lastbilerne, der slæber sig af sted, men de fleste steder er der tre spor, så man kan overhale uden at genere personbilerne, der kører meget hurtigere. Hold dog godt øje med dem, for mange af dem kører ekstrem hurtigt i forhold til dit vogntog, så der skal være god tid til at agere og skifte vejbane. Brug også blinklyset flittigt.

Klik for større billede


Kan mit vogntog komme over

Det er et spørgsmål jeg får fra mange, men jeg har aldrig hørt om nogen, der ikke har klaret bakkerne. Lastbilerne kører her, så det vil sige, at de ikke er ekstrem stejle. De fleste er mellem 5 og 9 %. Til gengæld er de visse steder meget lange. Det er vigtigt, at du kender din bil godt og ved hvor meget overskud den har i bakket terræn. Du vil kunne få en fornemmelse af det, ved at køre i nogle gode danske bakker f.eks. ved Vejle eller Veddinge Bakker.

Her får du en fornemmelse af, hvor meget overskud bilen har i kuperet terræn. Sørg altid for at holde et godt moment i bilen. Skift gear før du går helt i stå, så du holder farten. Hold godt øje med, at bilen ikke bliver for varm. Det går som oftest fint op ad bakke, men vær også opmærksom ned af bakke, hvor du let risikere at komme i slinger med campingvognen. Hold øje med vinden og store lastbiler, når du overhaler. Begynder campingvognen at slingre: brems indtil det stopper. Prøv aldrig at styre dig ud af det eller gasse op. Det gør det oftest bare værre.

Klik for større billede


Hold pause – der er masser at se

Væk fra motorvejen er der mod forventning meget smukt i Tyskland. Det er langt fra den gængse opfattelse blandt danskere. Men få kilometer fra motorvejen i hele Kassel området er der mange gode oplevelser for både børn og voksne. Og så er det i øvrigt et godt sted at stoppe en dags tid, hvis man har børn i bilen og gerne vil dele den lange rejse op i etaper.

Werra-Meissner Land i Nordhessen, der ligger i meget smukt bakket natur, er meget tysk forstået på den måde, at du finder store mægtige borge, hyggelige smalle gader i de gamle byer med bindingsværkshuse, ”bierstuben” og floden Werra, der snor sig gennem det hele. Campingpladserne ligger som perler på en snor. Hvis cyklerne er med, kan en cykeltur langs floden anbefales. Ruten er godt skiltet og børnevenlig: Netop fordi den går langs floden, er der ingen bakker.

Se også...
Torre La Sal
Subaru
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt