Azamara Cruice

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen
Bogmærk eller del
 

Sådan opstiller du din campingvogn

Når campingvognen står der, hvor man ønsker det, er man klar til de få ting, der skal til før man er klar til ferien.

Støttebenene køres ned

Støttebenene køres ned


Først skal campingvognen stilles i vater. Først skal den stå i vater sideværts. Her kan det være nødvendigt at udligne med en kile i den ene side. Brug vaterpas.

Herefter justeres resten af vognen ved at køre næsehjulet op og ned. Når campingvognen står i vater, sover man for det første mere behageligt, og for det andet er det lettere at sætte forteltet rigtigt på. Noget elektronisk udstyr, som for eksempel køleskab har det også bedst med at stå i vater.

Alle støtteben køres ned. De skal kun støtte og må ikke løfte vognen.

Tilslut strømmen

Tilslut strømmen


Tilslut strømmen fra campingvognen til standpladsens strømstander. Vær opmærksom på, hvor mange ampere, der er på pladsen, så belastningen ikke overskrides. Køleskab, vandpumpe og lamper er ikke noget problem. Man skal være opmærksom, hvis man har aircondition, gulvvarme, mikrobølgeovn eller lignende.

Hvis campingvognen ikke har indbygget spildevandstank, skal spildevandsdunken tilsluttes. Gassen tændes.

Nu kan forteltet sættes på, eller markisen kan køres ud.

Campingmøbler og grill findes frem. Man er klar til ferie.

Når man først har prøvet at stille campingvogn og fortelt op, så tager det ikke lang tid før man er på plads og ferien kan nydes

Når man først har prøvet at stille campingvogn og fortelt op, så tager det ikke lang tid før man er på plads og ferien kan nydes


Husk Toilettet - hold øje undervejs

I løbet af ferien skal man være opmærksom på at få tømt sit toilet. Det gøres på campingpladsens specielle område for dette. Se efter skiltet for kemisk toilet. Spildevandsdunken skal også tømmes, før den løber over. Forbrug af gas afhænger af, hvor koldt det er ude, hvor varmt man ønsker det inde, og om der er andre energikilder, såsom elvarme. Madlavning indvirker også på forbruget. Selv om tommelfingerreglen siger cirka 150 g. pr. time kan en 11 kilos-flaske i visse tilfælde holde tre dage, men også tre uger. Vær opmærksom på, når rejsen går til udlandet, at ombytning af flasker kan være vanskeligt. Bedste tip er at tage to fyldte flasker med hjemmefra til tre ugers sommerferie. Om vinteren rækker to flasker måske kun en uge alt efter forholdene.

Tamarit Parc Resort
Outwell
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt