Subaru

1.1.16

Af: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sådan undgår du indbrud i ferien

Sommerferien er højsæson for mange hundredetusinde rejsende danskere, og tanken om sol, varme, og afslapning med familien kører på højtryk. Men sommeren er også højsæson for indbrudstyve, der dog har alt andet end ferie i tankerne. Men man kan selv minimere risikoen for indbrud ved at følge en række ”gør-det-selv” råd.

- Når det gælder om at sikre dit hus mod indbrudstyve, er der to vigtige områder, du skal fokusere på, fortæller sikkerhedsekspert Allan Bungaard fra Verisure - Dansikring Direct, der har udarbejdet en tjekliste, som de fleste bør kunne følge og dermed gøre deres hjem bedre rustet mod indbrud.

Man kan selv minimere risikoen for indbrud ved at følge en række ”gør-det-selv” råd

Man kan selv minimere risikoen for indbrud ved at følge en række ”gør-det-selv” råd


Ni tips til at forhindre indbrud

1. Naboovervågning – tag en snak med dine naboer og hold øje med hinandens huse, tøm postkassen, fyld skraldespanden, parkér en bil eller cykel i garagen osv.
2. Fortæl ikke om ferien på facebook, telefonsvarer eller Twitter.
3. Sørg for, at der er godt udsyn til dit hus. Klip hæk og buskads, så det ikke er for højt – på den måde kan en eventuel indbrudstyv ses fra gaden, hvis han/hun forsøger at trænge ind eller ud af dit hus.
4. Vis tegn på liv og aktivitet, men fjern redskaber, som indbrudstyven kan bruge. Anbring et par løbesko eller andet fodtøj ved fordøren og lad børnenes legetøj blive liggende i haven, så det ser ud som om, der er nogen hjemme.
5. Brug to låse på fordøren og en lås på terrassedøren – det gør det svært at flytte store ting som fladskærme eller designermøbler, som kan være besværlige at få ud af et vindue.
6. Installer en alarm og påsæt alarmmærkater, så de er synlige på vinduer og døre. Alarmsystemer med kameraer gør det muligt for alarmselskaber at advisere politiet på stedet i tilfælde af ubudne gæster.
7. Nye app-baserede platforme gør det muligt at styre dine elektriske apparater fra din smartphone, så du kan tænde og slukke for lys, TV, radio, osv, uanset hvor du befinder dig i verden.
8. Gem dine værdigenstande, så de ikke kan ses fra vinduet og derudover er svære at finde.
9. Lad noget af vasketøjet blive hængende ude.

Nye app-baserede alarmsystemer har gjort det meget nemmere at få det til at se ud som om der er nogen hjemme

Nye app-baserede alarmsystemer har gjort det meget nemmere at få det til at se ud som om der er nogen hjemme


Ny elektronik gør det nemmere at sikre dit hus

Ud over de ting, du selv kan gøre, har ny elektronik gjort det nemmere at beskytte dit hjem mod indbrudstyve, ligesom du højst sandsynligt får rabat hos dit forsikringsselskab, hvis du har en moderne indbrudsalarm
- Nye app-baserede alarmsystemer, hvor du fra din smartphone kan tænde og slukke lys, TV og andet elektronik, har gjort det meget nemmere at få det til at se ud som om der er nogen hjemme, selvom du befinder dig tusindvis af kilometer væk, slutter Allan Bungaard.

Se også...
Outwell
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt