Royal Caribbean

1.1.14

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sådan vælger du autocamper

Antallet af autocampere er uhørt stort. Både hvad angår mærker, størrelser og indretninger. Det betyder, at man som nybegynder står foran lidt af en opgave, når man skal finde den rigtige autocamper eller autocamper. Det lykkes sjældent første gang. Derfor kan det anbefales at starte med at låne eller leje. Alternativet er også at købe brugt.

Har man allerede erfaring med camping, er man af gode grunde klædt bedre på til den købsfase, man står foran. Alligevel vil man med enkelte tips kunne få gennemgået alle ønsker og behov, før man skriver under på købsaftalen.

Det er lidt af en opgave at finde den rigtige autocamper

Det er lidt af en opgave at finde den rigtige autocamper


Skriv huskeliste

Det er en god ide, at man sætter sig ned og noterer, hvilke detaljer autocamperen skal have. Herunder krav til indretning og udstyr. Hos forhandleren eller på en messe, hvor man får serveret alt på en gang, kan indtrykkene være så omfattende, at det kan være nødvendigt med en huskeliste, så man hele tiden kan tjekke, hvad man egentlig ser efter. Hav god tid, så der er mulighed for at gå tilbage og tjekke en tidligere set model, hvis der opstår nye spørgsmål. Besøg gerne flere campingforhandlere for at få et nuanceret udbud.

Det er en god ide at gå rundt inde i camperen for at fornemme rummeligheden

Det er en god ide at gå rundt inde i camperen for at fornemme rummeligheden


Krav til indretningen

Det har stor betydning, hvor mange der skal bo i autocamperen. Når man kommer ind i bilen, så mærk efter, om indretningen passer til ønskerne.

Find først og fremmest ud af, om antallet af sovepladser findes i bilen. Passer indretningen i øvrigt, så gå videre med at undersøge flere detaljer.

Når man skal studere en model indvendigt, begår mange den fejl, at man stiller sig i døråbningen. Den dag, man flytter ind, sidder man i stuen. Gør det samme her. Mageligt tilbagelænet vil man kunne studere bilen fra det sted, man sidder, når den er købt.

Det er også en god ide at gå rundt i bilen for at fornemme rummeligheden, lægge sig i sengen for at mærke komforten, måle længden og undersøge funktionaliteten. Tjek også, om der er plads til benene på toilettet, og om det går at stå inde i brusekabinen.

I køkkenet kan det anbefales at efterprøve, om bordhøjden og placeringen af gasblus passer til en. Har man for eksempel børn, bør gasblus nemlig være tilbagetrukket på bordpladen og væk fra siddegruppen. Tjek, at antallet af skabe og opbevaringsplads er afstemt med antal personer i bilen. Vær også opmærksom på, om der er god plads på gulvarealet, så man kan komme forbi hinanden.

Ideelle indretninger

Køjevogne er til børnefamilier. De fås både med fast dobbeltseng eller som stue med siddegruppe, der kan omdannes til dobbeltseng til forældrene.

Fast dobbeltseng eller enkeltsenge er ideelt til parret, der ikke ønsker at rede op hver aften.
Det anbefales, at man vælger en vogn med toilet, og især når man har børn med.

Stor stue, hvis man er en stor familie eller ofte får besøg.
Hvis man vil campere hele året, anbefales det, at bilen er lidt større, fordi man er meget mere indenfor.
Mindre autocampere giver mere frihed på rejsen, fordi de er lettere at komme rundt med. I dag fås de med hæve/sænkesenge, så man ikke skal redde op hver aften.

Krav til funktionalitet

Det er vigtigt at gennemgå alle de situationer, man kan forestille sig, i autocamperen.
Tager man på camping hele året?
Kører man langt og hvortil?
Camperer man mest et sted, eller kører man meget fra sted til sted?
Får man ofte besøg?
Har børnene legekammerater med?
Det er alt sammen overvejelser, der stiller krav til funktionaliteten, og som man bør overveje nøje.
Man bliver gladest for en vogn, der opfylder ens ønsker, og som fungerer, når man er på tur.

Sørg for sikkerheden er i orden inden turen

Sørg for sikkerheden er i orden inden turen


Krav til sikkerhed

Sikkerhed er inden for visse grænser ofte et temperamentsspørgsmål. Sikkerhed koster penge, men de kan være givet godt ud. Sikkerhedsmæssige krav kan være køreegenskaber, konstruktion i forhold til lasteevne og eksempelvis ekstraudstyr såsom gas- og narkosealarm, der er standard i de modeller, der lægger vægt på sikkerhed. Det er vigtigt hele tiden at holde det sikkerhedsmæssige udstyr op imod brugen af autocamperen. Man kommer langt med sund fornuft, og visse sikkerhedsmæssige ting kan også give falsk tryghed.

Krav til komfort

Krav til komfort varierer naturligvis fra person til person, men det spiller også ind, hvordan autocamperen skal bruges. Der er stor forskel på 14 dages sommerferie og helårscampering. En sommervogn uden gulvvarme kan for eksempel godt anvendes både forår og efterår, men komforten øges, hvis man installerer varme i gulvet.

Uanset hvordan man prioriterer sine ønsker og behov, så anbefales det, at man vælger at gå på kompromis med indretning og designmæssige ting frem for funktionalitet og sikkerhed.

Autocamperen bliver hurtigt stor, fordi man gerne vil have så meget som muligt med; men vær opmærksom på, at friheden til at køre efter næsetippen ofte begrænses, jo større vogntoget er.

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt