Azamara Cruice

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sådan vælger du teltvogn

Hvis man drømmer om nætter under teltdugen, men samtidig gerne vil have lidt mere komfort, end teltet tilbyder, så er teltvognen helt ideel.

Teltvognen påvirker ikke forbruget af brændstof

Teltvognen påvirker ikke forbruget af brændstof


Teltvogne er i princippet meget enkle og konstrueret ud fra samme princip. Når teltvognen er lukket, ligner den en trailer. Hele ”huset” ligger nede i traileren, og det tager kun få minutter at stille op. Når man kommer frem, åbnes traileren, og teltet foldes ud. Det tager ofte kun få minutter.

Teltvognen har den store fordel, at den kan trækkes af stort set alle biler, så længe der er krog på. Man mærker ikke, at man har noget bagpå, og udsynet er bevaret. FDM har ved adskillige test bevist, at teltvognen ikke påvirker forbruget af brændstof nævneværdigt.

Det er let at rejse rundt med en teltvogn på krogen

Det er let at rejse rundt med en teltvogn på krogen


Forskel på mærker

Forskellen på de forskellige mærker er primært valg af materiale og konstruktion. Teltvognen er alt efter kvalitet bygget på et chassis, der kan være galvaniseret, hvilket forlænger levetiden. Karossen er bygget af glasfiber, mens telt og fortelt er et imprægneret bomuldstelt. Stængerne er af galvaniseret stål.
Der findes teltvogne med fast bund, hvilket er en fordel, når vejret er vådt.
Indretningerne er forskellige. De findes både med dobbeltseng eller to sovekabiner. Er man en større familie på tur, kan man vælge at bygge et eller flere annekser på teltet. Det giver flere sovekabiner, eller hvad man nu ønsker at bruge den ekstra plads til.

Flytte rundt eller bo samme sted?

Rejser man meget fra sted til sted i sommerhalvåret, kan det anbefales med en mindre teltvogn, der er let at slå op og pakke sammen igen. Er man derimod til mere end en til to ugers sommerferie et sted, kan man med fordel sætte markise, solsejl eller fortelt op. Så har man rigtig god plads, hvilket er en fordel, ikke mindst når det er dårligt vejr.
Skal man have meget udstyr med og kører i en mindre bil, kan det anbefales at vælge en teltvogn med bagageboks. Den sidder ofte forrest på teltvognen. Alt efter model har teltevogne også et køkken med køleskab, komfur og rindende koldt vand, så man på den måde er endnu mere uafhængig.

Rejser man meget fra sted til sted, er det klart en fordel at have en teltvogn bagpå - den er let at kører med og hurtig at pakke sammen

Rejser man meget fra sted til sted, er det klart en fordel at have en teltvogn bagpå - den er let at kører med og hurtig at pakke sammen


For nybegyndere

For nybegyndere findes der mulighed for at leje enten en stationær teltvogn på en campingplads, eller en man hægter på bilen, så man selv kan køre rundt. Begge dele er god træning før et eventuelt køb. Kører man i en lille bil, anbefales det altid at køre med en teltvogn med påløbsbremse.
Man kan også vælge at købe brugt.

Subaru
Campingferie 650,-
Torre La Sal
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt