Dayz Resorts

11.1.16

Af: Ole Tolboe Fotograf: Ole Tolboe
Bogmærk eller del
 

Sandræs i Wahiba-ørkenen, Oman

Wahiba ørkenen eller Wahiba Sands er en sandørken i den sydøstlige del af Oman. Den dækker et areal, der er næsten dobbelt så stort som Sjælland og når i syd helt ud til kysten. Sandklitterne er op til 100 meter høje og det fine, rødgule sand skaber et helt specielt lys over landskabet.

Vild biljagt i ørkensandet

Vild biljagt i ørkensandet


Sandsræs i ørkenen

Vi kører ind i ørkenen ved byen al Mintirib, hvorfra der er 40 km til vores ørkenhotel. Her kommer vores store Toyota 4x4 landcruisere rigtig til deres ret og vores omanske chauffører demonstrerer deres evner i off-road kørsel.

Vi får en fantastisk gang ”sandræs” med ture op og ned og på kryds og tværs af de stejle sandskrænter.

Der er slalomkørsel, så bilen foran dænger os bagved kørende næste til med sand, og vinduesvaskeren må i gang.

Efter 10 minutter har både vi og chaufførerne moret os nok, så de finder et noget mere jævnt terræn til resten af turen.

På vej ned ad sandklitten

På vej ned ad sandklitten


Ørkenens farvespil

Først på aftenen kører vi op på en af de høje klitter for at se solnedgang over ørkenen. Det er en særlig oplevelse, fordi lyset svinder så hurtigt og ørkenens farver ændrer sig dramatisk.

Mange af os vælger at gå eller rutsje ned ad den stejle klit, hvor sandet viser sig at være så blødt, at man synker i til op over anklerne. Selv om vi skynder os, er det helt mørkt inden vi når tilbage til hotellet.

1000 Night Camp

1000 Night Camp


Overnatning i beduintelte

Vores hotel ”1000 Night Camp” ligger i en dal omgivet af klitter, der er 60-70 meter høje. Hotellet består af beduintelte i klynger med 8-10 telte. For hver klynge er der en bygning med fire rum med brusere og toiletter.

Her er gulvtæppe, elektrisk lys og to senge i teltene, og hotellet har både en god restaurant samt swimmingpool.

Når man har sovet én nat på hotel ”1000 Night Camp”, har man oplevet ”1001 nat”.

Solnedgang i ørkenlandskabet

Solnedgang i ørkenlandskabet


Og lidt mere ræs

Næste morgen går turen tilbage til al Mintirib, men på vejen lykkes det chaufførerne at finde et par rigtig gode steder, så vi får en ordentlig gang ”sandræs” igen og bliv rystet godt sammen fra morgenstunden ...

Torre La Sal
Subaru
Campingferie 650,-
Outwell
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt