Riis Rejser

1.1.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Østrigs Turistbureau
Bogmærk eller del
 

Skiløb i Vorahlberg - hvor Østrig, Schweiz og Tyskland mødes

Den 39 kilometer lange alpedal Montafon ligger i det sydlige Vorarlberg mellem 650 og 1.450
meters højde og er omringet af bjerge, hvoraf Piz Buin er det højeste. Montafon og Kleinwalsertal i Vorarlberg byder på masser af muligheder for skioplevelser i vinterlandskabet, hvor tre lande mødes – Østrig, Schweiz og Tyskland.

Montafon i det sydlige Vorarlberg er ideelle til skioplevelser og afslapning

Montafon i det sydlige Vorarlberg er ideelle til skioplevelser og afslapning


Skiløb på Bartholomäberg

De hyggelige landsbyer har en sportslig karakter og attraktive fritidstilbud og bl.a. er Bartholomäberg og Bielerhöhe ideelle til skioplevelser og afslapning.
I over 100 år har alle slags vintersport spillet en betydende rolle i Vorarlberg. Befolkningen elsker selv at færdes i naturen og være aktiv, og som turist kan man slet ikke få nok af de flotte, høje bjerge, der ligger på tre sider af dalen.

Montafon-dalen har 290 km vinter-vandrestier

Montafon-dalen har 290 km vinter-vandrestier


Montafon er delstaten Vorarlbergs største skiregion

I alpedalen Montafon har du mulighed for at købe et Montafons skipas, der gælder til alle dalens liftanlæg og offentlig transport, og består af 61 skilifter og 219 kilometer pister der holder skiterrænet sammen i op til 2.380 meters højde. Området omfatter blandt andet gletsjeren på Silvretta-bjerget. Dalen har 100 km langrendsspor, 290 km vinter-vandrestier og en række kælkebakker, hvoraf nogle er oplyste. Montafon har ti skiskoler, otte skibørnehaver og ”Dreamland for Kids” på Hochjoch-bjerget, en overdækket skøjtebane, to tennishaller samt masser af afterskitilbud, der supplerer oplevelserne på bjerget.

Byen Schruns i Montafon-dalen

Byen Schruns i Montafon-dalen


Op i højderne

Montafon-dalen ligger vest for Arlberg-passet og går mod sydøst fra middelalderbyen Bludenz parallel med grænsen til Schweiz. Den første større bebyggelse, man kommer til, er Vandans, der er forbundet med Golm-skiområdet med en svævebane. Derefter kommer Schruns-Tschagguns for foden af Hochjoch, og længere inde St. Gallenkirch og Gaschurn og inderst Silvretta Nova. I en sidedal syd for St. Gallenkirch og tæt på den schweiziske grænse ligger den lille landsby Gargellen.

Vejen gennem dalen fører op til Partenen. Herfra kan man tage svævebanen til Trominier og derfra køre med minibus op til Bielerhöhe og Silvretta-dæmningen for foden af gletscheren og Piz Buin - Vorarlbergs højeste bjerg.

Der er højtliggende, snesikre langrendsspor på og omkring den tilfrosne sø. Mere almindelige langrendsspor findes på langs ad dalen og gennem skoven ved Kristberg overSilbertal i en sidedal øst for Schruns.

Bielerhöhe er et populært startsted for off piste-skiløb. Herfra kan man løbe på ski ned til Galtür tæt på Ischgl. Nogle af skiskolerne organiserer ture, hvor man kommer tilbage til Bielerhöhe med snescooter og så slutter dagen med en tur på en lang sort piste ned til Partenen.

Kleinwalsertal for store og små

I Vorarlbergs anden store, smukke dal, Kleinwalsertal, findes mange vintersportsvarianter. Her er muligheder lige fra familievenlige til krævende pister for eksperter. Alle muligheder findes og er forbundet via den gratis Walserbus gennem dalen.

På tre sider omgiver 2.000 meter høje bjerge Kleinwalsertal. Hverken trafik eller støj forstyrrer den intakte og næsten uberørte natur. Det gør dalen til et elsket rejsemål – ikke kun om sommeren, men også om vinteren, da dalen, sammen med Oberstdorf på den tyske side af grænsen, er det største fælles østrigsk-tyske skiområde. Hver dag i løbet af en uges skiferie kan man løbe på ski i et nyt skiområde. Afvekslingen er garanteret og alt på ét liftpas, der gælder på begge sider af grænsen.

Skiområdet Kanzelwand/Fellhorn, der både ligger i Østrig og Tyskland, har fået et sneproduktionsanlæg med seks kilometer rør, der er lagt frostsikkert i jorden. Anlægget kan producere 3.000 kubikmeter sne i timen og kan dække skiområdets pister med selvproduceret sne i løbet af 70 timer.

Snowboardparken Crystal Ground i Riezlern garantere optimale betingelser for snowboardere og freeride-skiløbere

Snowboardparken Crystal Ground i Riezlern garantere optimale betingelser for snowboardere og freeride-skiløbere


Crystal Ground

Snowboardparken Crystal Ground i Riezlern - lige ved siden af Kanzelwandbanens dalstation - har tre rail-linjer og en kicker-linje og garantere dermed optimale betingelser for snowboardere og freeride-skiløbere i alle aldre. Easy-Line har de mest moderne forhindringer til begyndere. Public-Line tiltaler alle øvede med sine forskellige boxe. Advanced-Line er for eksperter og professionelle, der ikke kan ønske sig større udfordringer. Alle kickerfans finder på Kicker-Line to kicker-borde med to ramper i forskellig størrelse. Her kan alle indøve nye tricks og udføre sine eventuelle første spring.

En absolut nyhed, der åbner i december, er en lille, men fin skovpiste på højre side af Kessler-liften. Her kan alle søge - og finde - deres egne udfordringer mellem træerne og på anlagte forhindringer.

På solterrassen for foden af parken kan man altid slappe af med grillmad og forfriskninger. Det er det perfekte sted at slappe af og lære nye mennesker at kende. Det absolutte højdepunkt på Chrystal Ground er den legendariske Iron Night.

Kleinwalsertal nydes bedst på langrendsski men der er også mulighed for en almindelig gåtur i skoven

Kleinwalsertal nydes bedst på langrendsski men der er også mulighed for en almindelig gåtur i skoven


Langrend og stavgang

Mange turister kommer til Kleinwalsertal på grund af landskabets skønhed, der bedst nydes på langrendsski. Der er trukket 50 kilometer spor gennem utroligt smukke områder. I dag på langrend, i morgen på alpin ski og i overmorgen på vandretur? Alt kan lade sig gøre. Mangfoldighederne er dalens styrke.

Stavgang om vinteren? Ja, hvorfor ikke. Af hensyn til sikkerheden går man med specielle stave, der øger sikkerheden. Stavgang er en trend for unge og ældre - for hyggens eller sportens skyld. Den korrekte stavgangsteknik kan man lære på Bergschule Kleinwalsertal.

Murmeldyret Burmi

Dalens maskot er murmeldyret Burmi, der dukker op overalt, hvor der er børn – på skiskolernes samleplads, på pisterne og ved præmieoverrækkelser. Børnene synger naturligvis med på Burmisangen.

Outwell
Torre La Sal
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt