Isabella

1.8.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Skøn efterårsferie på Kattegat Strand Camping

Efterårsferien står for døren og hvor skal man tage hen. En oplagt mulighed er Øster Hurup, hvor hele ferien kan imødekomme alle familiemedlemmers ønsker uanset om det er hygge, velvære, aktiviteter eller oplevelser. Det hele kan gøres med Kattegat Strand Camping som udgangspunkt.

Fra vores plads kan vi høre bølgerne skvulpe

Fra vores plads kan vi høre bølgerne skvulpe


Lørdag – ankomst på campingpladsen

Det er med stor forventning vi spænder campingvognen på bilen. Alt er pakket og børnene skal bare lige have de sidste legesager med ud på bagsædet, før vi vender næsen mod et af de skønneste naturområder i Danmark. Øster Hurup er en lille by på Østkysten. Den er nok mest kendt som sommerferieby, men prøv den i efterårsferien – det er en anderledes og glædelig oplevelse. Alt er åbent, men der er ikke ret mange turister. Campingpladsen vi tjekker ind på, ligger få kilometer uden for byen og er en af Danmarks bedste, så vi glæder os helt vildt.
Vi får en plads få meter fra den lave klitrække og kan høre bølgerne skvulpe. Det tager kun få minutter før vi er på plads og er klar til at holde ferie.

På Kattegat Strand Camping kan man låne en hest – eller tage sin egen med på ferie

På Kattegat Strand Camping kan man låne en hest – eller tage sin egen med på ferie


Søndag – af sted på hesteryg

Vi står op til flot klart efterårsvejr. Der er noget helt specielt over denne årstid og især når vejret er godt. Naturens brændte farver står krystalklart mod den blå himmel. Der er kun en vej og det er ud. Vi tilmelder os en af campingpladsens mange aktiviteter. Der står ridning på programmet. Man kan vælge at tage sin egen hest med på ferie, men man kan også tage med på en kortere eller længere tur. Et stort område i den ene ende af campingpladsen er fyldt med dyr. Både kæledyr til helt små børn og heste i alle størrelser. Mie og Mathias, der ikke har reddet før, tager med på en kortere tur på stranden. Er man øvet kan jeg varmt anbefale et par timer i den østjyske kystnatur på ridevenlige heste, hvor alle kan være med.

Som gæst på campingpladsen har vi mulighed for at benytte Danlands badeland

Som gæst på campingpladsen har vi mulighed for at benytte Danlands badeland


Mandag – en tur i poolen

En ferie uden badning er som at gå til koncert med vat i ørene. I dag er der dømt badning. Vi starter på børnenes præmisser. Danland i Øster Hurup er også åben for campingpladsens gæster. Det subtropiske badeland er specielt tilpasset børnefamilier, hvor de små kan boltre sig på rutsjebaner, mens mor og far på skift kan gå i sauna og spa. De behagelige temperaturer gør, at det næste ikke er til at få børnene med hjem igen, men vi skal jo heller ikke nå noget.
Hjemme på campingpladsen, kan man hvis man ikke har fået badet nok, tilmelde sig ”Viking eller kylling”. Det betyder ganske enkelt, at man efter en tur i bølgen blå, kan kalde sig for viking. Lejrchefen og hans to friske sønner går selvfølgelig forrest…

Hvem kan lave det mest uhyggelige græskarhoved?

Hvem kan lave det mest uhyggelige græskarhoved?


Tirsdag - farlige græskarhoveder og hygge

Ingen efterårsferie uden græskarhoveder. I dag skal ærmerne smøges op. Vi skal først udhule hver vores græskarhoved og dernæst skal vi hjem og tilberede suppe og tærter af det gode indmad, der skrabes ud. Det virker som om hele campingpladsen er samlet til dette populære arrangement. Børnene er ellevilde og elsker aktiviteten, der i øvrigt er inkluderet i overnatningsprisen på samme måde som stort set alle andre arrangementer denne uge.

Om aftenen tænder vi lys i vores græskarhoved

Om aftenen tænder vi lys i vores græskarhoved


Hygge i campingvognen

Hjemme i campingvognen hygger vi os med den lune græskarsuppe, mens efteråret rusker lidt i vognen. Vi har tændt stearinlys, læser bøger og hygger. Det er rent afslapning, som står på indtil natten falder på og vi rigtig kan se lyset i græskarhovederne, der pryder vores vogn udenfor.

Efterårsferien kan bruges til at lære vores børn om naturens spiselige bær

Efterårsferien kan bruges til at lære vores børn om naturens spiselige bær


Onsdag – naturen kalder

Lige udenfor vores dør ligger umådelig smuk natur. En blanding af rolige kystnatur og store vidder med uberørte moser. Lille Vildmose ligger 10 minutters kørsel fra pladsen. Tag gerne cyklen. Først kommer man til selve centeret, der har en flot udstilling om naturen, men det er frem for alt de forskellige udflugter centeret tilbyder, der er interessante. Vi er først med til at lukke centerets mus ud i naturen. En herlig oplevelse for børnene. Derefter tager vi ud på den gyngende mose for at samle årstiden bær. Det tager lang tid at samle en lille kop med lækre tranebær, men bærrene smager fantastisk sammen med god vaniljeis. Der er igen dømt hygge hjemme i campingvognen.

Kattegat Strand Camping har en stor indendørs multihal, hvis vejret ikke tillader udeaktivitet

Kattegat Strand Camping har en stor indendørs multihal, hvis vejret ikke tillader udeaktivitet


Torsdag – go´ motion

I dag skal vi bare hygge på campingpladsen. Børnene kan både udforske legepladsen, trampolinerne og den store indendørs multihal, hvis vejret ikke tillader udeaktivitet. Hallen er både til interaktiv leg på playstations og internet, men i høj grad også fysisk aktivitet, fordi der både er bordtennis, badminton, fodbold og fitness. Det hele er suverænt anlagt, så voksne kan motionere samtidigt med at man holde øje med de legende børn. På første sal er der hvilerum med udsigt til havet.

Efterårsferien slutter med denne dejlige efterårshimmel

Efterårsferien slutter med denne dejlige efterårshimmel


Fredag – afskedsfest

Det er sidste dag i ferien og børnene er løbet i aktivitetshallen igen. Der er noget under opsejling og senere på dagen finder vi ud af, at de små til afskedsfesten skal underholde med noget der er en blanding af ”Scenen er din”, ”X-factor” eller ”Talent”. De voksne underholdes af de små talenter. Alle hygger og har det sjovt. En perfekt afslutning på ferien, der har været en blanding af mange ting, men frem for alt er alle i familien blevet hørt, og det er uden at det har kostet ret meget ekstra end det man betaler for overnatningen på campingpladsen.

Husk også

Golfudstyret – den flotte anlagte Mariagerfjord Golfklub ligger lige i nærheden.

Se også...
Outwell
Primo Tours
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt