Subaru

26.4.10

Af: Th. Sørensen Fotograf: Den spanske stats turistkontor
Bogmærk eller del
 

Spanien: Kristi Legems- og Blodsfest i Granada

I år fejrer Granada Kristi Legems- og Blodsfest fra 31. maj -l 6. juni. Festen, der er for hele familien, er en traditionsrig højtid, som går mere end 500 år tilbage. I løbet af ugen er byen klædt på til fest og der er arrangeret et stort antal kulturelle begivenheder.  

la Tarasca

la Tarasca


Den officielle indvielse af markedsfesten finder sted med den traditionelle ”alumbrao” (antændelsen af de tusindvis af pærer der udsmykker markedspladsens hovedindgang), mandag aften d. 31. maj.

Hele byen begiver sig til et område i udkanten af byen, hvor der er pyntet op med boder og forskellige attraktioner, og her kan man få stillet tørsten og sulten, danse, hygge sig og have det sjovt blandt markedets andre festglade gæster.

Om onsdagen vil man kunne opleve processionsoptoget med den frembårne ”la Tarasca” (en dragefigur), der især er til stor glæde for børnene og de unge. Figuren forestiller en kvindelig mannequin-dukke klædt i den nyeste mode for næste sommer, der rider på ryggen af en legendarisk drage, og de bliver ledsaget af kæmpefigurerne ”gigantes” og ”cabezudos”, der også er typisk for denne festprocession. Alt dette er en appetitvækker til torsdagens dagsmarch, som har opmærksomheden rettet mod den traditionelle og originale samfundsreligiøse procession med et optog af heste, musikkorps, folkedans og kor.

Fest og farver i Granada

Fest og farver i Granada


Feststemningen på markedspladsen kan både nydes dag og aften. Om dagen ser man elegante hestevogne køre ture med folk klædt i typiske flamencodragter, og denne atmosfære af flamenco fortsætter aftenen og natten igennem, hvilket man lægger mærke til i enhver af boderne og deres udsmykninger, som plejes med omhu ned til mindste detalje.

Søndag midnat afsluttes ugen med et storslået festfyrværkeri og det traditionelle ”trueno gordo” (”det store brag”), for at tage afsked med alle de besøgende - indtil det hele går løs igen næste år.

Swarowski
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt