Primo Tours

21.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Puerto de la Cruz og omegn (1/2), Tenerife, De Kanariske Øer, Spanien

Fra altanen til vores lille lejlighed ved Apartamentos Bellavista har vi en vidunderlig udsigt langs kysten mod øst og nedenfor mod molen og stranden ved Playa de Martianez. Vi kan sidde helt ugenert og bare nyde både synet og lyden af bølgerne, som konstant hamrer mod lavaklipperne neden for os.

Den lille kirke Ermita San Telmo fra 18. århundrede

Den lille kirke Ermita San Telmo fra 18. århundrede


Puerto de la Cruz

Vejret er ustabilt i vinterhalvåret og den ene byge afløser den næste mellem få solstrejf. Vi kan fra altanen følge regnbuens bevægelse efterhånden som den kommer nærmere og nærmere for til sidst helt at forsvinde. Når solen kikker frem går der ikke lang tid før paragliderne hænger i luften for at fange vindens opdrift fra hotellerne langs kysten.

I begyndelsen af 1900-tallet var Puerto de la Cruz blot et lille fiskerleje som betjente ”storbyen” La Orotava, der blot ligger 5 km længere oppe på siden af vulkanen Teide i den store Orotava-dal.

Men så kom turisterne for at nyde det forårsagtige vejr og byen udviklede sig til det populæreste ferieparadis på nordsiden af Tenerife.

I dag er gaderne altid fyldt af turister og lokale som nyder denne del af Tenerife med at shoppe, promenere, spise eller solbade ved poolen eller på de sortsandede strande.

I 1927 besøgte den berømte engelske forfatter Agatha Christie byen sammen med sin datter for igen at komme til kræfter efter en personlig krise. I det milde klima genvandt hun sine kræfter og kunne fortsætte sit forfatterskab. Til minde om Agatha Christie afholder byen hvert år en festival i begyndelsen af juni.

Havnen med fæstningsanlæg i baggrunden

Havnen med fæstningsanlæg i baggrunden


Omkring havnen

Apartamentos Bellavista ligger ca. 1,5 km uden for centrum og er man gående til og fra byen, må man regne med at skulle ned og op ad adskillige lange trappeafsnit. Man skal faktisk være godt gående for at bo i disse hotellejligheder.

Udover den dramatiske kyst byder Puerto de la Cruz på et par populære, kulsorte sandstrande både i og lidt vest for centrum.

Byen har gode indkøbsmuligheder (også i nærheden af hotellejlighederne) i store shoppingscentre og i små specialforretninger, her er skyggefulde pladser med caféer, mange gode restauranter og et par interessante kirker.

Puerto de la Cruz har bibeholdt traditionen med at have træbalkoner udvendigt på husene, som man havde det i kolonitiden i 1600-tallet - og det pynter i bybilledet.

Castillo de San Filipe, 1655

Castillo de San Filipe, 1655


Forsvarsanlæg var nødvendige

Ved den lille fiskerihavn ses et af byens forsvarsanlæg og lidt vest for centrum kan man ad den blomsterdekorerede strandpromenaden spadsere ud til resterne af en anden fæstning Castillo San Filipe, en lille fem-kantet bygning, der i dag huser et museum.

Indtil den spanske erobring af De Kanariske Øer i 1496-tallet var Tenerife befolket af Guancherne og inddelt i ni forskellige kongeriger, som indtil da havde kæmpet hårdt for at forsvare øerne.

Efter den spanske erobring var øerne et yndet mål for pirater og andre lande som var interesseret i at tilegne sig disse vigtige øer - den sidste udpost før Amerika.

I 1797 blev et af de vigtigste slag udkæmpet mod de angribende englændere. Admiral Nelson forsøgte at indtage Santa Cruz med sin flåde, men blev slået af general Gutierrez og Nilsson mistede ved dette slag sin ene arm.

Så forsvarsanlæg var nødvendige.

Stejlt på mod Cafe Vista Paraiso

Stejlt på mod Cafe Vista Paraiso


Kystvandring til Café Vista Paraiso

Vi har valgt at bo i Puerto de la Cruz fordi byen er et godt udgangspunkt for flere interessante vandreture bla. i Orotava-dalen. Men denne dag, hvor vejret fortsat er ustabilt, spadserer vi i stedet mod øst langs den spektakulære kyststrækning.

Fra byen går vi via Mirador de la Paz, hvorfra der er en fin udsigt ud over byen, og forbi vores hotel og følger kystvejen og kommer snart ind i bananplantagerne. Vi krydser et lille flodleje Barranco de la Arena og når frem til Playa del Bollullo. Denne kulsorte sandstrand ligger ganske isoleret og herfra har vi en god udsigt til klippekysten på den anden side.

Fremme ved skiltet som peger op til Café Vista Paraiso går det opad. Det er en ret stejl opstigning på ca. 350 højdemeter som først foregår på trappetrin, men senere på en smal sti mellem mange kaktus og andre planter. Men anstrengelserne lønner sig for oppe ved caféen er udsigten betagende.

Herfra er der kun nogle få hundrede meter op til landevejen hvorfra man kan vælge at tage med bus tilbage. Vi vælger dog at spadsere de ca. 7 km tilbage og ser mange smukke træer undervejs.

Da vi atter er til tilbage ved byen kommer vi forbi den botaniske have, som byder på et hav af forskellige træer og planter.

Campingferie 650,-
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt