Dayz Resorts

21.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Puerto de la Cruz og omegn (2/2), Tenerife, De Kanariske Øer, Spanien

Fra centrum af Puerto de la Cruz kører et lille bytog ud til en af verdens største samling af papegøjer - Loro Parque - der siden grundlæggelsen i 1972 har udviklet sig fra fuglepark til en af verdens mest velholdte dyre- og forlystelsesparker.

Delfinshow

Delfinshow


Loro Parque, en zoologisk have ud over det sædvanlige

Her kommer vi tæt på gorillaer, chimpanser og mange andre aber. Vi overværer et show med søløver samt et delfinshow, hvor de intelligente dyr springer ud af vandet på forskellig vis.

Helt fantastisk er det at se en lille pige blive trukket i en båd af en delfin, mens tre andre delfiner springer højt op bag hende - uden at hun får så meget som en dråbe vand på sig.

Gad vide hvad den lille pige har tænkt?

Undulat i fuglevolieren Katandra Treetops

Undulat i fuglevolieren Katandra Treetops


Kom helt tæt på dyrene

Mellem de forskellige shows, der også omfatter et meget flot spækhuggershow og papegøjekunster, kan man betragte mange af de andre dyr som f.eks. hvide tigere, sorte pantere, kæmpe landskildpadder eller besøge akvarierne som også omfatter en hajtunnel, hvor man går neden under vandet og kan se hajer, rokker og andre fisk svømme over hovederne på én.

Vi kommer ind i en megastor fuglevoliere Katandra Treetops og en trappe leder os op mellem trækronerne, hvor fuglene holder til. Her er papegøjer, parakitter og undulater i smukke farver - og de lader sig ikke skræmme, så vi kommer ganske tæt på de smukke fugle. En oplevelse man ikke skal snyde sig for.

I Pingvinariumet står vi på et rullebånd som tager os rundt om et isbjerg, hvor mange pingviner svømmer rundt i vandet eller står på parade i deres ”habitter”.

Her er fritgående flamingoer og traner og meget, meget mere.

Kort sagt kan Loro Parque anbefales til hele familien.

I skoven ved La Caldera

I skoven ved La Caldera


Vandretur ved Aguamansa

Vi har taget den lokale bus op til Aguamansa i Orotava-dalen. Det var gråvejr, da vi tog fra Purto de la Cruz, men tørt. I Aguamansa regner det, så regntøjet kommer frem.

Vi spadserer bag fiskeopdrættet og følger skiltningen op gennem skoven til La Caldera - en lavning i skoven fra en tidligere vulkansk aktivitet - der nu er indrettet som picnic-sted med legeplads og toiletfaciliteter.

Vi fortsætter opad gennem den ukendte skov og håber på opklaring, men i stedet tiltager regnbygerne. Faktisk går vi rundt i en våd sky!

Der er noget troldsk ved at spadsere her alene i halvmørke mellem mosbegroede træer og dyngvådt lav som hænger i træernes grene.

Ved Chimoche møder vi et ældre tysk par som sidder i læ for regnen under et halvtag. Selv om vejret ikke er godt, har de alligevel taget en taxa herop for at spadsere ad skovvejen tilbage - bare for at komme ud at røre sig. Friskt gjort.

Efter at have fået lidt at spise, beslutter vi os for også at vandre tilbage ad skovvejen, da der ikke synes at ske nogen opklaring denne dag.

Da vi er godt nede ved La Caldera igen, er en vandregruppe på vej op.

Er der noget om, at der ikke findes dårligt vejr - men at man faktisk godt kan være ude i alt slags vejr, blot man har tøjet til det?

La Orotava ligger ca 5-6 km over Puerto de la Cruz

La Orotava ligger ca 5-6 km over Puerto de la Cruz


La Orotava - et levende open air museum

Fra Puerto de la Cruz går de lokale busser flere gange i times op til La Orotava.

Byen, der blev grundlagt i 1506, er som et levende museum og er iflg. eksperter blandt de smukkeste byer i Spanien og er med dens historie erklæret som ”Monument of National Historical and Artistic interest”.

Det er da også en sand nydelse at spadsere rundt i byens smalle og stejle gader flankeret med huse helt tilbage fra 1600-tallet.

Patioen med træbalkoner i Casa de los Balcones

Patioen med træbalkoner i Casa de los Balcones


Huset med balkonerne

Casa de los Balcones fra 1632 er et storslået eksempel på De Kanariske Øers kolonitids-arkitektur. Inde i gården ses fantastiske balkoner udskåret i træ med de fineste mønstre.

Desuden er her al slags håndarbejde som broderede duge, keramik, flettede kurve og hjemmelavede delikatesser m.v. som vi kan købe.

Iglesia de la Concepcion

Iglesia de la Concepcion


Flere kirker

I byens store barokkirke Iglesia de la Concepcion fra 1767, søger vi i ly for den næste regnbyge. En sjov detalje er de figurer som hænger udvendigt oppe under taget og leder regnvandet herfra ud gennem munden og ned på os.

I kirkerummet er her mange fine kunstværker og ikke mindst nogle smukke loftsmalerier under kirkens kuppel.

Dette er blot en af de mange kirker, som pryder La Orotava.

Restaurante Regulo

Restaurante Regulo


Et par gode restauranter i Puerto de la Cruz

I Apartamentos Bellavista kan man selv lave mad i lejlighederne, men her findes også en restaurant, hvor man kan købe sig til en ordinær buffet til rimelige penge, men den er ikke særlig kulinarisk.

Når der nu findes så mange gode restauranter i Puerto de la Cruz, så prøv i stedet det og få mere kvalitet for pengene.

Vi kan her anbefale et par stykker:
Restaurante Herreria i Calle Cologan 7 indrettet i et af byens ældste huse som tidligere husede smeden som skoede hestene. Her kan vi vælge fra det typiske kanariske køkken eller noget mere internationalt.

Hvad med rejer på avokado, grillede svampe og supermør oksefilet i rouqefort-sauce?

Restaurante Regulo i Calle Perez Zamora er indrettet i en 1700-talsbygning med en smuk overdækket patio, hvor vi ledsages op ad trappen til første sal og får serveret fremragende mad.

Hvad med skaldyrssuppe med rejser og muslinger efterfulgt af traditionel kanin i skøn sauce - serveret af en hurtig og munter tjener?

God mad hører også til en god ferie …

Torre La Sal
Outwell
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt