Royal Caribbean

18.7.16

Af: Linda Danielsen Røygaard Fotograf: Linda Danielsen Røygaard m.fl.
Bogmærk eller del
 

10 steder du skal opleve i Stockholm - del 1

Sveriges hovedstad Stockholm ligger smukt, hvor Østersøen møder søen Mälaren. Den elegante storby består af 14 øer, forbundet af mere end 50 broer, og det skaber luft og lys og forskellige stemninger, alt efter hvilken bydel, du besøger. Du kan stige til vejrs og se byen fra oven i glasgondolen Sky View, kigge på middelalderhuse i Gamla Stan, synge duet med ABBA, shoppe i det hippe kvarter Söder, se inspirerende fotoudstillinger og tage på sejlture i skærgården. Med et Stockholm Pass har du gratis transport til flere busser og både og fri entré til mange museer.

ABBA The Museum

ABBA The Museum


ABBA Museum for fans i alle aldre

Tag på en musikalsk rejse med Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid på ABBA Museet, hvor legenden lever videre i den permanente udstilling i Swedish Music Hall of Fame på Djurgården. Med plateausko og glitrende tøj leverede ABBA hits som Dancing Queen, Summernight City og Knowing me, Knowing you mellem 1972-1983. Dem og mange andre hits kan du høre på museet, som viser gruppens scene-kostumer, koncert genstande, interviews i en interaktiv udstilling, hvor du også kan synge og danse sammen med computer-animationer af ABBA.

View på ydersiden af Ericsson Globe.

View på ydersiden af Ericsson Globe.


Sky View på Ericsson Globe

Et godt sted at begynde dit besøg i Stockholm og få overblik over byen er fra glasgondolen Sky View på ydersiden af Ericsson Globe. På 20 minutter kommer du op i 130 meter over havet, og her er en fantastisk udsigt over bl.a. Stockholms skærgård, Djurgården, Stadshuset og Gamla Stan. Med et Stockholm Pass er turen gratis mellem kl. 10-12.

Gröna Lund forlystelsesparken på Djurgården.

Gröna Lund forlystelsesparken på Djurgården.


Gröna Lund og Junibacken for børn

Har du børn med, så sæt kurs mod forlystelsesparken Gröna Lund på Djurgården, en fire km lang og én km bred parkø. Gröna Lund har 32 forlystelser, bl.a. et pariserhjul, et spøgelseshus, et flyvende tæppe og flere rutsjebaner. På børnemuseet Junibacken kan du træde ind i Astrid Lindgrens eventyrverden og i Pippi Langstrømpes hus møde flere af de kendte børnebogsfigurer, fx Pippi Langstrømpe, Alfons Åberg, Mumitroldene og Emil fra Lønneberg. Bus 47 mod Waldemarsudde eller færge fra Nybrokaj-Skansen.

Vasa skibets storhed skal opleves.

Vasa skibets storhed skal opleves.
Fotograf: Staffan Eliasson, VisitStockholm


Vasaskibet - Sveriges turistjuvel

At se det eneste bevarede skib i verden fra det 17. årh. i dæmpet belysning er en magisk oplevelse. Det gigantiske skib har mere end 14.000 løse genstande af træ, heriblandt 700 skulpturer. Det svenske orlogsskib med ekstra kanondæk skulle have været ét af den svenske flådes flagskibe, men kæntrede og sank på grund af en konstruktionsfejl i skroget i Stockholms havn på sin jomfrurejse 10. august 1628. Skibet blev genfundet i 1956 og bjærget 24. april 1961 og er Sveriges største attraktion, som kan ses på Vasamuseet, Galärvarvsvägen 14, Södre Djurgården.

Stortorget i Gamla Stan.

Stortorget i Gamla Stan.


Stemningsfyldte Gamla Stan

Stockholms gamle bydel, Gamla stan, finder du på øen mellem Norrmalm og Södermalm. Sæt tid af til en slentretur i kvarteret med tætstående middelalderhuse med farvede facader og små porte, hyggelige cafeer og designerbutikker med brugskunst og snævre brostensbelagte gyder. På Stortorget, byens ældste torv, står Stortorgsbrunnen fra 1778 rankt, og i en charmerende bygning fra 1200-tallet ligger torvets ældste restaurant fra 1950, De Svarta Fåren.

Subaru
Campingferie 650,-
Primo Tours
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt