Azamara Cruice

19.7.16

Af: Linda Danielsen Røygaard Fotograf: Linda Danielsen Røygaard m.fl.
Bogmærk eller del
 

10 steder du skal opleve i Stockholm - del 2

Her fortsætter turen rundt i Stockholm, hvor vi har udvalgt 10 steder vi synes du SKAL opleve.

Stockholm rådhus ligger smukt midt i byen.

Stockholm rådhus ligger smukt midt i byen.
Fotograf: Henrik Trygg, VisitStockholm


Stadshuset - Stockholms rådhus

I det fornemme selskabslokale, Den Blå Sal i Stockholms rådhus, bliver videnskabsmænd og -kvinder, politikere, forfattere og andre hyldet ved den årlige Nobelfest. Byens rådhus, der er bygget i nationalromantisk stil, troner ved Mälarens strand for enden af Kungsholmen på Ragnar Östbergs Plan 1. Fra tårnets top er en flot udsigt over byen, og der er rundvisninger på rådhuset dagligt kl. 10, 12 og 14 april-oktober.

Restaurant Kvarnen i Söder.

Restaurant Kvarnen i Söder.
Fotograf: Staffan Eliasson, VisitStockholm


Kreative Södermalm

Syd for City ligger Södermalm, der består af øerne Åsön, Reimersholme og Långholmen og er forbundet med resten af Stockholm via adskillige broer. Hent inspiration i bydelen, kaldet Söder, som tidligere var et arbejderkvarter, men i dag er fyldt kunstnere og trendsættere. Her er et stort udvalg af caféer, gallerier, barer og masser af smarte modebutikker, bl.a. shopping centret Bruno Götgatsbackan på Götsgatan 36 med otte modebutikker med mærker fra Filipp K til H&M. Nyd en frokost eller middag i den rustikt indrettede Restaurant Aktiebolaget Kvarnen, en af Stockholms ældste ølhaller på Tjärhovsgatan 4.

Drottningholms slott.

Drottningholms slott.


Sejl til Drottningholms slott

Det smukke barokslot, Drottningholms Slott, kom i 1991 på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Slottet blev bygget med det franske slot Versailles som forbillede i 1660. Drottningholm Slot ligger på øen Lovön i Mälaren. Du kan evt. sejle dertil med færgen og samtidig få et smukt kig på Stockholm fra vandet. Ved slottet finder du Herkules-springvandet, der i 1658 blev taget i krigsbytte fra Frederiksborg Slot i Hillerød. Slottet er åbent dagligt fra kl. 10-16.30 maj-august. Tag færgen fra Stadshuskajen.

Fotomuseet i Stockholm har unikke fotoudstillinger.

Fotomuseet i Stockholm har unikke fotoudstillinger.


Fotografiska - Stockholms fotomuseum

Et af Stockholms bedste udsigtspunkter finder du på fotomuseets restaurant på Stadsgårdshamnen 22. Fotomuseet har én af verdens største nutidige samlinger af fotos og  fire store udstillinger og omkring 20 mindre udstillinger om året. Her er også en bog- og souvenirbutik og en bar. Restauranten på museets øverste etage drives af den kendte kok Paul Svensson, som har grønne sæsonbetonede retter på menukortet. Torsdag og lørdag forår og sommer er der åbent i museets bar til kl. 01.

Skærgården er oplagt til cruise.

Skærgården er oplagt til cruise.
Fotograf: Henrik Tygg, VisitStockholm


På cruise i Skærgården

Mere end 30.000 øer, skær og rev breder sig 80 km østover fra byen til Østersøen. Vil du opleve den flotte svenske skærgård, så tag evt. på Lilla Skärgårdsturen fra Nybrokajen. Fra Strandvägen og Slussen sejler skibe på 25 min. til byens nærmeste skærgård, Stora Fjäderholmen, som har restauranter, boder med kunsthåndværk og et glaspusteri. Fra Strömkajen eller Strandvägen kan du sejle 50 min. til den idylliske skærgårdsby Waxholm med træhuse fra det forrige århundrede, malet i pastelfarver og et smukt hotel. På øen overfor er fæstningen fra 1544, som var piratborg kulisse i en PiPi Langstrømpe film.

Subaru
Primo Tours
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt