Subaru

1.1.16

Af: Mikkel S. Sørensen Fotograf: Mikkel S. Sørensen
Bogmærk eller del
 

Cykelferie på Ålandsøerne har det hele

Er du til sol, frisk luft og herlige naturoplevelser, så kan du godt begynde at pakke rygsækken med forventninger. Ålandsøerne har det hele. Det er bare op til dig at vælge, hvordan du vil gå på opdagelse og opleve det naturskønne ø-rige.

Ålands skærgårdsnatur

Ålands skærgårdsnatur


Den ålandske natur er karakteriseret ved stor variation

Den ålandske natur er karakteriseret ved stor variation. Frodige enge og vådområder, kølige nåletræsskove og frem for alt en spektakulær skærgård med et mangfoldigt plante- og dyreliv. Afstandene er korte, så på din færden gennem Åland kan du ikke undgå at bide mærke i, når naturen skifter karakter.

På Ålands mere end 6.500 større og mindre øer er klimaet mildt med behagelige temperaturer, hvilket gør, at øerne egner sig særdeles godt til et aktivt udendørsliv. Foråret kommer lidt senere til øerne, men til gengæld er efteråret langt og behageligt. Og som om det ikke er nok, er Åland det sted i Norden, hvor der er flest solskinstimer mellem maj og august. I sommermånederne bliver det aldrig rigtig mørkt. Kort sagt, Åland er perfekt til alle friluftsmennesker, der gerne vil undgå, at vedvarende regn eller hede dagstemperaturer spolere cykelferien.

Åland har et utal af cykelruter

Åland har et utal af cykelruter


Utallige cykelmuligheder

Cyklen er en særdeles god og behagelig måde at komme rundt og opleve Åland på. De mange cykelruter, som snor sig over skærgårdsøerne, gennem små landsbyer og skove, fører dig på en safari af natur- og kulturoplevelser. Du kommer helt tæt på naturen, når du cykler ud ad de granitrøde ruter. Dine sanser bliver udsat for nye spændende og varierende indtryk af dufte, lyde og udsigter. Ligegyldigt hvor du cykler på Åland, vil du gøre holdt mange gange på din vej, simpelthen for at få naturens oplevelser helt ind under huden.

Cykelnettet på Åland er godt og bliver hele tiden udbygget. Du cykler både på stier, gamle ødede veje og let trafikerede landeveje. Hovedøerne er bundet sammen af broer og færger og ofte kan du som cyklist sejler gratis med skærgårdsfærgerne. Skal du ud på lidt længere distancer, betaler du for at komme med de særlige cykelfærger, hvor fordelen bl.a. er, at du ikke behøver at cykle den samme vej tilbage.

Cykeltur på Ålandsøerne

Cykeltur på Ålandsøerne


Bestil en cykelpakke

Terrænet på Åland er overvejende flad, så alle kan være med. Længden på de skiltede ruter varierer fra 5 km til 175 km, men du har også mulighed for at lave din egen rute på øernes 900 km veje. Vil du gerne have, at cykel og rute er klar til dig, når du ankommer til Åland, kan du bestille en cykelpakke hjemmefra.

Ålands Turistforbund kan hjælpe dig med at finde frem til de forskellige arrangører. Turistforbundet kan også give dig gode råd til cykelturen, og det er også her du får et godt vej- og cykelkort over Åland.

Vil du gerne sætte dig på cyklen, straks efter at du går af færgen i Mariehamn, Ålands hovedstad, finder du let Ro-No Cykler, der ligger lige overfor færgeterminalen.

Som cyklist på Åland skal du huske på, at der kan være langt mellem butikkerne, og åbningstiderne ude på øerne ikke altid er de samme som i Mariehamn. Så husk at medbringe en stor madpakke og rigeligt med vand. Når du vel er på vej, så er der masser af klipper og strande, hvor du kan lave din egen picnic på første parket i naturens teater.

Outwell
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt