Azamara Cruice

1.1.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Guldgravere og ridning i svenske i Småland

Lige så levende er Riks-ettan - nu som turistvejen R1. Engang Sveriges vigtigste vej. Endnu tidligere forbindelsesled mellem Dannmark og Sverige: for jægere, handelsmænd og for marcherende tropper. I dag har E4 overtaget som hovedvej gennem landsdelen. Men som turistvej fra Markaryd gennem Ljungby og arnamo op mod Vaggeryd byder den parallelle vej med et roligere tempo på fredfyldt natur, oldtidsminder, rigtigt elgland, sagnomspunden eventyrbygd og ikke mindst afstikkere til klassisk møbeldesign.

Ægte svensk guldvasker

Ægte svensk guldvasker


Guldvaskningen

Guldvaskningen uden for Vetlanda er et besøg værd. Op til det svenske mesterskab i guldvaskning stiger temperaturen og der hersker allerede guldfeber i Adelfors, Smålands Klondyke.

Hele området vil i sommmer vrimle med amatører og profs - SM er et åbent mesterskab og arrangørerne regner med stor deltagelse - også fra danske gulddvaskere!

På eventyr i kano

På eventyr i kano


Drømmen om oplevelser i smålandsk natur

Drømmen om oplevelser i smålandsk natur kan blive virkelig ved Getno Gård - et vildmarkscenter ved søen Åsnen med overnatning både i hytter og på naturcamping og frem for alt med nærhed til spændende udendørs aktiviteter som fiskeri, jagt og kanosafari.

At også Isaberg byder på store naturoplevelser ved de fleste danskere i dag: kajak, vandring og en sommerpalet med børneaktiviteter, som hele familien sætter pris på.
Det kæmpestore snekanonsystem gør desuden Isaberg til Sydsveriges største skiisportscenter.

Skønt at cykle på bilfattige veje

Skønt at cykle på bilfattige veje


Ny guide til skønne naturoplevelser

Brochuren "Vandra & Cykla i Småland" giver tips om velordnede ruter til vandring og cykling - afvekslende korte og lange ruter, der altid fører jer frem til et godt logi, hvor I kan spise godt og nyde aftenen. Sæt selv jeres egen pakke sammen, nyd den smålandske bekvemmelighed og glem alt, hvad der hedder telt og tunge rygsække.

Naturens egen ordensmand møder I i Råshult. Her blev univerrsalgeniet Carl von Linne (Carl Linnaeus) født for 300 år siden, og her vandrer de besøgende ad de samme stier, hvor en af tidernes største videnskabsmænd gjorde sine første opdagelser. Ved Möckelsnäs Herrgård står i dag et helt nyt Orangeri klar - bygget efter blomsterkongens tegninger fra 1700-tallet. Og i Vaxjö ligger stadig hans ungdoms skolehus, Karolinerhuset, ved siden af domkirken.

På hesteryg i skoven

På hesteryg i skoven


Hästriket i Tingsryd

Mange påstår, at det er ridning, der giver den absolut bedste naturfølelse. Velkommen i så fald til Hästriket i Tingsryd. Lej en hest med vogn og lunt rundt med hele familien i nogle dage på de smålandske grusveje gennem det naturskønne landskab. I sommer kan Tingsryd desuden lokke med hestekræfter ud over det sæddvanlige på den originale Ardennerudstilling.

Hesten er også i fokus på Huseby Bruk i år. Men værkets 300-årige historie af romantik og dramatiske skrøner indeholder flere overraskelser. Museerne er i højeste grad levende - møllehjulene snurrer, og egen elkraft forsyner værket med el. I savværket hugges tømmer, i handelsboden oplever de besøgende atmosfæren fra gamle dage, og for enden af alleen troner slottet stolt.

Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt