Dayz Resorts

22.3.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Wellness på Selma Spa i Sunne, Värmland, Midtsverige

Lidt inde på en åben plæne langs hovedvej E45 ved byen Sunne ligger en bygning med karakteristisk arkitektur - spidse gavle, skæve vinkler og store glaspartier. Det er det prisvindende wellnesshotel Selma Spa, der har fået navn efter byens - ja, hele Sveriges - store forfatter Salma Lagerlöf.

Wellnesshotellet Selma Spa

Wellnesshotellet Selma Spa


Selma Spa

Med sin beliggenhed et stykke oppe i Värmland benytter mange sig af muligheden for at få en pause i rejsen nordover på Selma Spa. Men endnu flere har Selma Spa som rejsens egentlige mål og bliver her nogle dage for at slappe af – bade i de opvarmede bassiner, få massage, dyrke yoga eller deltage i motionstræningerne.

Selma Spa tilbyder en bred vifte af indendørsaktiviteter som svømmebade, jacuzzi, sauna, dampbade - men også yoga, vandgymnastik og forskellige former for træningsprogrammer herunder spinning (hård træning).

Alt dette er inkluderet i prisen for overnatningen på de lækre værelser.

Derudover kan man tilkøbe sig flere forskellige former for kropsmassage som gives af professionelle massører  i lysdæmpede lokaler under blid musik på de nederste etager.

Men man kan også være aktiv udendørs. Muligheden for at vandre eller løbetræne i naturen - eller benytte langrendssporene lige uden for døren - ligger lige for.

Her er heller ikke langt til golfbanen eller søerne Över Fryken, Mellan Fryken og Nedre Fryken med mulighed for at padle kano og/eller fiske.

Få minutters kørsel fra Sunne finder du slalombakkerne ved Ski Sunne. Så her er rig mulighed for at motionere på forskellig måde.

Rödding som den serveres på Selma Spa

Rödding som den serveres på Selma Spa


Gastronomi på Selma Spa

Fra den store reception fører en vindeltrappe op til restaurationen, hvor betjeningen er excellent og maden kun kan betegnes som gastronomisk.

Udover en stor morgenbuffet kan du om aftenen nyde mad af gastronomiske højder. Hvad med gravad oksecarpaccio med den lokale Frykens havreøl og tyttebærgelé som forret og stedets rödding (en laksefisk) med cirtonsmørsauce, syret æble og råstegte grøntsager som hovedret? Desserten denne aften er en lækker cremeboulé.

Naturligvis foreslår tjeneren vine afstemt til maden.

Det er en oplevelse i sig selv at spise middag på Selma Spa - og her er ordene ”sundt” og ”smagfuldt” ikke i konflikt med hinanden!

Nyd livet i den store opvarmede indendørs pool på Selma Spa

Nyd livet i den store opvarmede indendørs pool på Selma Spa


Det kulturelle hjørne

Sunne ligger i spadsereafstand fra Selma Spa og her kan man både shoppe og besøge kirken. Der er heller ikke langt til hembygdsgården (frilandsmuseum).

Men når man er i Sunne, er et ”must see” huset Mårbacka, der var den store svenske forfatter Selma Lagerlöfs (1858 - 1940) hjem.

Din rejseskribent på vej ud i den udendørs, opvarmede pool - også med bobler ...

Din rejseskribent på vej ud i den udendørs, opvarmede pool - også med bobler ...


Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Outwell
Campingferie 650,-
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt