Royal Caribbean

1.6.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Teltcamping i Østrig oser af hygge og naturoplevelser (2/2)

Med telt i bagagerummet er forventninger til en suveræn ferie helt i top. Ingen af os blev skuffede over dette besøg hos Schluga Camping i Hermagor i østrigske Kärnten. I denne anden del af artiklen, skal vi se nærmere på nogen af de mange spændende oplevelser i området omkring Hermagor.

Nassfeld er perfekt til vandreture om sommeren.

Nassfeld er perfekt til vandreture om sommeren.


Udflugt til Nassfeld

Teltet er vores faste base, mens vi bruger bilen til udflugter, når vi ikke kan gå eller cykle.

Det er oplagt med en tur op i bjergene og besøge Nassfeld, der om vinteren er et af Østrigs bedste skisportsteder. Sneen er væk nu, men bjergene er her og med liften kommer vi ubesværet op i to km højde. Her kommer man op i en verden, der er meget anderledes end nede i dalen.

Husk jakke og evt. en lille rygsæk.

Udsigten er storslået - og visse steder indrammet.

Udsigten er storslået - og visse steder indrammet.


Naturen er næsten gratis

Her kan du sagtens få en hel dag til at gå enten ved at vandre, eller nyde udsigten til de imponerende landskaber mens børnene boltre sig i smeltevandet, der stadig risler ned af bjerget.

Hvis du vælger at gå herop venter en 100 % gratis naturoplevelse og det gælder i det hele taget mange steder. Hvis du gerne vil bruge naturen er det langt hen af vejen helt gratis.

Mie er klar til de 2,2 km i Pendolino sommerkælkebanen. Det er sjovt og går pænt stærkt.

Mie er klar til de 2,2 km i Pendolino sommerkælkebanen. Det er sjovt og går pænt stærkt.


Pendolino - Kärntens længste sommerkælkebane

Det tager ca. et par timer at gå ned i dalen, men der findes en hel anden måde at komme ned, som måske er langt sjovere.

Pendolino er med sine 2,2 km og et fald på 400 højdemeter Kärntens længste sommerkælkebane. Lad det bare være sagt – der er i den grad fart på, men det er virkelig sjovt. Mindre børn kan køre med voksne, så her kan alle være med.

Hvis du vil tage det i en mere roligt tempo, så er skiliften naturligvis også en mulighed.

Den udendørs pool er populær i sommervarmen.

Den udendørs pool er populær i sommervarmen.


Wellness og camping går hånd i hånd

Schluga Camping Hermagor har netop åbnet et topmoderne wellness center, der flittigt bliver brugt af gæsterne på begge campingpladser.

Der er masser af indendørs wellnessmuligheder som sauna, saltgrotte, isbad mm, men der er også indendørs pool, udendørs pool og naturlig badesø.

Standarden er høj og viser at campingferie på ingen måde besøger være primitiv. En dejlig kontrast til vores lille telt.

Mountainbike ture i området er meget populære. Der er ruter for alle uanset hvilket niveau du er på.

Mountainbike ture i området er meget populære. Der er ruter for alle uanset hvilket niveau du er på.


Et utroligt aktivitetsprogram

Begge campingpladser har et helt utroligt aktivitetsprogram og det fine er, at du selv kan vælge, hvor meget du vil være med til. Der er sport, men det handler ikke kun om fart og tempo, der er også sysle aktiviteter for børnene.

Vandreture og mountainbike ture ud i bjergene er noget forældre og større børn synes er populært, og uanset om du er nybegynder, eller i dårlig form kan du kan sagtens være med. Der er ture på alle niveauer.

Hygge og afslapning foran teltet - det er perfekt campingferie.

Hygge og afslapning foran teltet - det er perfekt campingferie.


Perfekt ferie

Den bedste måde vi kan nyde feriedagene på, er ved at slappe af foran teltet. Her er ro og fred, frisk luft og god plads. 360 grader rundt om teltet er der natur og fuglekvidder – det er teltcamping, når det er bedst.

Alt i alt er Hermagor og Camping Schluga en destination, som jeg tror mange danskere vil synes om. Her er ordnede forhold, servicen er i top og så er klimaet mere stabilt end i resten af Østrig, uden at der bliver 30-35 grader, som man kan opleve længere sydpå.

Naturen er ikke bare køn at se på, men kan bruges på utrolig mange forskellige måder, som ofte er helt gratis og hvem vil ikke gerne få mest muligt ud af feriebudgettet.

Kørselsvejledning

Hamborg, Kassel, München, Villach eller Berlin, München, Villach. Nord for Villach vil din gps formentlig foreslå, at du drejer af ved afkørsel 158 Paternion /Feistritz, men hvis du har campingvogn på krogen, skal du i stedet køre over Villach, selvom ruten er ca. 40 km længere. Den anden vej er kortere, men går over et meget stejlt bjergpas. Campingpladsen ligger nede i dalen på den anden side.

Torre La Sal
Outwell
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt