Isabella

1.1.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: PR
Bogmærk eller del
 

Phuket er børnenes legeplads nr. 1

Havet omkring Phuket er børnenes legeplads nr. 1 under ferien på danskernes foretrukne rejsemål i Det Fjerne Østen. Men de børneglade thaier har meget andet at tilbyde de ca. 7.000 danske børn, der den kommende vinter besøger den thailandske ferieø.

Forslag til aktiviteter for både børn og voksne

Klik for større billede


Hyg dig med tigeren

De fleste børn og voksne elsker elefanter. Og dem er der masser af – store som små – i den lille Phuket Zoo, som bestemt ikke kan sammenlignes med strømlinede zoologiske haver i Europa.
Her kan du opleve tigre og orangutanger på så nært hold, at du faktisk kan blive fotograferet sammen med dem.
Til gengæld skal man holde sig på den sikre side af hegnet til de ca. 200 krokodiller, som optræder flere gange om dagen i selskab med modige dyrepassere.

Phuket Zoo ligger forholdsvis tæt på Phuket Town – lej en tuk-tuk og lad chaufføren vente, mens haven udforskes.

Slip Havskildpadder fri

Det thailandske nytår, Songkran, fejres i 2008 i dagene fra den 13. til den 15. april. I henhold til traditionerne vaskes øens Buddha-figurer, templerne gøres rene, og børn og unge smider spande med vand efter de ældre eller ”skyder” dem med overdimensionerede vandpistoler.
Det er også i de dage, at dyr i fangenskab, fugle, fisk og skildpadder, slippes løs. På strandene Bang Tao, Nai Yang og Mai Khao (Thailands længste strand på 17 kilometer) lægger havskildpadder på op til 180 cm og 450 kilo deres æg. De udrugede unger frigives under Sonkrang.

Loy Krathong

En af de smukkeste ceremonier i Thailand er Loy Krathong, der markerer afslutningen på regnsæsonen. Loy Krathong holdes på fuldmånenatten i november, der i år er den 24. Børn og voksne laver denne dag deres egne krathongs (små både) af blade fra banantræer og dekorerer dem med blomster. De kan også købes færdige i boder nær floder og strande. Hele familien sætter om aftenen bådene ud som en offergave til vandguderne. Nogle thaier er overbeviste om, at ”en dårlig skæbne” kan sejles bort, hvis man blot lægger noget af en negl eller et hår i blomsterbådene, inden de sendes til søs.

Grottesejlads i kano

I Phang-Nga-området arrangerer Sea Cave Canoe kanoture til grotterne i de klipper, der rager op af havet. Turen anbefales for børn over tre år.
En heldagstur indeholder transport, drikkevarer, frugt og snacks under hele arrangementet.

Klik for større billede


Ridetur på elefant

Omkring år 1900 levede der ca. 100.000 elefanter i det daværende Siam. I dag er antallet reduceret til ca. 3.000 – af dem lever de ca. 275 på Phuket. Og står det til guvernøren på øen, øges bestanden ikke foreløbigt, da han vil sikre, at der er mad nok til de store dyr. Ca. 40 af elefanterne lider ingen nød. De udgør således bestanden på Siam Safari nær Phuket Town, der tilbyder ridning på elefanter og vandbøfler, sejlads på en junke samt indførsel i den lokale levevise.

Der er også mulighed for at komme på junglesafari i Khao Sok naturpark med en overnatning i en luksuscamp med telte.

Gibboner tilbage til naturen

I 1990'erne var gibbonaberne ufrivillige gæster på Phukets barer, hvor de optrådte som ufrivillige fotomodeller, mens gæsterne fodrede dem med peanuts og øl. Gibbon Rehabilitation Center (ligger på vej til lufthavnen nær heltemonumentet med de to kvindelige soldater) arbejder på at få aberne tilbage i naturen. Stedet er bemandet af frivillige, og du kan støtte ved at købe f.eks. t-shirts eller adoptionscertifikater. Det er ikke muligt at komme helt tæt på aberne, idet de skal vænne sig til at komme tilbage til naturen. Stedet er åbent mellem kl. 09.00 og kl. 16.00 og anbefales til børn over fire år.

Når du er i området så besøg også Bangh Pae vandfaldet (her tager man et mindre beløb i entre).

Slangeshow

Der er bl.a. kobraslanger på Phuket, men kun sjældent møder man dem i naturen (sker det, skal man stå musestille - efter et stykke tid vil den stikke af). Slangerne kan opleves under sikre forhold i Phuket Cobra Show og slangefarm i Rawai. Åbningstid: kl. 09.30 til kl. 18.00. Anbefales til børn over tre år.

I speedbåd til badeø

Der er fart og tempo over de speedbåde, der på mindre end en time bringer gæster fra Phuket til f.eks. Phi Phi Islands eller Krabi. En lidt kortere tur går til badeøen Koh Khai Nok, hvor der - i modsætning til på andre øer - er solstole og parasoller. Spies sælger denne heldagstur med transport til og fra hotellet og frokost på øen.

Subaru
Outwell
Primo Tours
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt