Riis Rejser

17.3.17

Af: Aage Krogsdam Fotograf: Aage Krogsdam
Bogmærk eller del
 

Karon Beach - et populært danskerområde på Phuket

Karon Beach på den Thailandske ferieø Phuket, er kendt for sine mange gode restaurenter og hoteller. Prøv både det lokale og det internationale køkken og prut om priserne i en af de mange gadebutikker

Selvom hotellet Horizon Karon Beach Ressort Club Wing kun ligger ca. 100 meter fra vandet, er her selvfølgelig også adgang til skøn pool.

Selvom hotellet Horizon Karon Beach Ressort Club Wing kun ligger ca. 100 meter fra vandet, er her selvfølgelig også adgang til skøn pool.


4 stjerne 100 meter fra stranden

De fleste mennesker kan godt lide komfort, når de rejser til et fremmed land og skal bo der i en eller flere uger.  

I Thailand, smilets land, har Apollo Rejser 66 hoteller, hvoraf de fleste er 4 og 5 stjernede med høj standard og service.

De mange hoteller er vældig populære blandt de tusinder af danskere, der hvert år valfarter til det varme land med de dejlige strande og venlige mennesker.

I næsten to uger boede vi på Horizon Karon Beach Ressort Club Wing – et 4 stjernet hotel cirka 100 meter fra stranden i byen Karon.

På hotelllet er der en seperat afdeling til børnefamilier, med legepark og egen pool til børnene.

På hotelllet er der en seperat afdeling til børnefamilier, med legepark og egen pool til børnene.


Det er for børn

Hotellet består af 2 dele, nemlig en familieafdeling med superior-værelser og en voksenafdeling med deluxe-værelser og club-værelser.

I familieafdelingen er der et stort svømmebassin pool med børnesektion samt et separat bassin for børnene, solstole, parasoller og gratis håndklæder, samt legepark og restauranter.

En afdeling af hotellet er kun for voksne.

En afdeling af hotellet er kun for voksne.


Ro til de voksne

Voksenafdelingen henvender sig kun til gæster over 18 år. Her findes også en flot svømmebassin, solstole, parasoller og gratis håndklæder.

Ved det store rene svømmebassin, hvor der også var en spa er der Pool-/snackbar.

En snackbar findes også i Club Wing afdelingen med gratis snacks og kolde drinks og te/kaffe hver dag fra klokken 11 til 14.

På hotellet er der internetadgang fra stationære computere samt trådløst internet i lobbyen mod betaling.

Stranden på Karon Beach, ligger ca. 100m. fra hotellet.

Stranden på Karon Beach, ligger ca. 100m. fra hotellet.


Billigt tøj i høj kvalitet

Fra hotellets indgangsportal går vejen  cirka 100 meter, stejlt ned til strandenpromenaden.

Herfra er der igen kun få hundrede meter - enten man går til højre eller venstre -, før man befinder sig i et at pulversende bymiljø, hvor de travle butiksejere hele tiden forsøger at lave en handel med dig, hvad enten det er i en tøjbutik, en souvenirbutik eller massage mod dårlig ryg, ømme muskler, ben, manicure m.v.  

Der findes et utal af skrædderforretninger, hvor man for under 1000 kr. f.eks. kan få syet en dejlig habit af høj kvalitet i kashmir uld, Det tager kun tre dage.

Husk at prutte om prisen alle steder, da det hører med til kulturen her, og er lidt af en sport.

Man skal blot respektere thai'ernes måde at handle på, og det kan være ret fornøjeligt.

Nogle gange får man en rigtig god handel og andre gange måske ikke, men som regel er både køber og sælger tilfreds.

Selv den lokale pølsemand kører på scooter.

Selv den lokale pølsemand kører på scooter.


Tæt trafik på to hjul

Trafikken er tæt i den lille bys gader og mere end halvdelen af befordringsmidlerne består af scootere.

Den lokale befolkning kører i de fleste tilfælde, rundt i ret halsbrækkende tempo mellem bilerne og ofte uden styrthjelm, ikke helt ufarligt.

Der findes over 200.000 scootere på øen Phuket, der er på størrelse med Bornholm. Derfor fylder de meget i trafikken, og desværre sker der mange ulykker med scooterne.

Derfor fraråder Apollos guider på stedet de danske gæster at leje scooter, selvom det er fristende, men det er simpelthen for risikabelt.

Trafikken er tæt og der er vanvittigt mange scootere i byen.

Trafikken er tæt og der er vanvittigt mange scootere i byen.


Med lokal "bus"

Vi prøvede i stedet en lokal bus på en tur til Phuket by.

I hotellets reception fik vi oplyst, at der en gang i timen gik en ”bus” lige uden for hotellet til øens største by cirka 15 km fra vort hotel på Karon Beach.

I den kvælende fugtige varme - 36 grader - troppede vi op ved den travle strandpromenadegade over for hotellet og efter at have ventet i cirka 15 minutter, kom en lastbil med overdækket lad.

Den stoppede, og vi kravlede om bord og satte os på træbænken langs den ene side af ”bussen”. Der var endnu en træbænk på den anden side og en lidt lavere i midten af ladet, som i løbet af de næsten 10 minutter blev fyldt op af lokale beboere - flere af dem med indtil flere plastikposer fyldt med personlige ejendele.

Herfra gik turen ud og ind på den overfyldte vej mod Puhket. Omkring to kilometer før vi nåede byens centrum stoppede ”bussen”, og chaufføren kom rundt op krævede 30 bath per person for turen (cirka 6 kr.).

Det lokale køkken byder på mange spændende krydderier.

Det lokale køkken byder på mange spændende krydderier.


De mange restaurenter

De to små byer Kata og Karon byder på mange restaurenter, hvor der dels serves lokale retter med masser af fisk, skaldyr, grøntsager, frugt og ris.

Men også det internationale køkken er i top på en række restauranter, og begge køkkener er en kulinarisk oplevelse.

På flere af restauranterne, er der dagligt happy hour med billige drinks, og ligeledes er der dansemusik på flere af stederne.

Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Subaru
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt