Azamara Cruice

9.7.11

Af: Torsten Brix
Bogmærk eller del
 

Thailand: Koh Yao Yai Village – noget helt unikt

- Her vil jeg være resten af livet! Sådan er den kontante udmelding fra min rejsefælle efter få minutters tilstedeværelse på Koh Yao Yai Village i den nordlige del af Thailand-bugten Phang Nga. Ressortet, som vi netop er checket ind på, er omgivet af 42 små øer og kun en lille halv times sejlads fra den noget mere kendte og turistede ø Phuket.

Koh Yao Yai Village

Koh Yao Yai Village "by night"


Man kan lande på Phuket – med direkte flyver fra København (og fra Aalborg om vinteren) – og blive hentet af hotellets personale, og efter 1-2 timer er man placeret i noget nær et paradis for afslapning.

For når man opholder sig på Koh Yao Yai Village, kan man næsten opleve, at ens blodtryk falder, i det øjeblik man går i land på øens nordlige havn. Efter 15 minutters transport på øens eneste vej kører man igennem hovedindgangen i det naturskønne ressort-område.

De 34 villaer er lavet indenfor de sidste par år, og alt fremstår derfor perfekt, hvilket ikke mindst skyldes, at ressortet er lavet i flot arkitektur i skøn forening med den helt unikke udsigt, som passer med stedets slogan - ”The Island Hideaway”. Det er ”spot-on”, for igennem tyve år har den store naboø - Phuket - udviklet sig til ”Østens Mallorca”, hvor turisterne kan spise danske retter, imens dagens formiddagsaviser bliver bladret igennem. Det er også her, at ensomme mænd finder ”lykken” hos thailandske piger og drenge, så det virker næsten naturstridigt, at Koh Yao Yai kun er 38 km fra Phukets internationale lufthavn. Hotellet på Koh Yao Yai’s østside er altså et gennemsted – lidt endnu!

Man kan simpelthen tale om to forskellige verdner, og ønsker man ikke den del med fest, dansktalende gadesælgere, alt i badedyr, internationale fastfoodrestauranter samt et hav af vulgære værtshuse, er Koh Yao Yai Village et godt alternativ for en familie, der søger afslapning. Indenfor 50 meter på dette unikke sted, kan man få ”ikke erotisk” massage – for under 100 kr. for en time og nyde et stort poolområde med alt, hvad dertil hører – ikke mindst en fantastisk og ubeskrivelig smuk udsigt. Fra den nedsænkede bar i poolen kan man nyde eksotiske drinks, mens at havet på den anden side af poolen sender mindre bølger ind på den hvide strand. Udsigten herfra tager luften fra én, og man oplever en sjælden form for sjælefred, som rejseoplevelser ellers har svært ved at fremstille.

Koh Yao Yai Village ligger i den nordlige del af Thailand-bugten Phang Nga

Koh Yao Yai Village ligger i den nordlige del af Thailand-bugten Phang Nga


På rejsen fra Phuket lufthavn til den 170 m2 store villa med kæmpe terrasse-område kan man godt få fornemmelsen af, at man har begivet sig ud i noget usselt. For under transporten møder man det autentiske Østen, som for os europæere kan virke beskidt og primitivt. Men man skal trods de kummerlige forhold ikke tage fejl af lokalbefolkningens smittende humør. Mødet med lokalbefolkningen giver nemlig ikke andet en livsbekræftende tilkendegivelser, når man f.eks. tager ud med de lokale fiskere – som hotellets reception har arrangeret – eller, når man cykler ned til den lokale købmand.

Tager man på fisketuren, kan man efterfølgende indtage fangsten til en sen frokost på stranden, men ressortets kok vil også gerne tilberede fisken til ens aftensmad. På en tur rundt på øen – der bl.a. viser, hvordan øens yngste børn går i skole, og hvordan de ældre bliver transporteret hjem fra deres uddannelsessteder, et utal af gummitræer og et generelt billede af de lokale – ender vi på en stor tømmerflåde, der opdrætter eksotiske fisk og skaldyr. Her ser vi en gul tigerhaj, men også nogle gigantiske konge-hummere, som vi får lov at købe en enkelt af. Denne indtager vi til aftensmaden, efter kokken har veltilberedt den – imens børnene efter et mislykket forsøg ender med at indtage nogle europæiske fastfood-retter (Pizza, spaghetti osv.).
Det gør ikke så meget – for børnene har fået nok thailandske indtryk - fra vores rejse rundt på øen og undervejs i vores ophold, da Koh Yao Yai Village har et klar holdning til de lokale købmænd og lokalbefolkningen på øen.

Thailand er noget helt unikt

Thailand er noget helt unikt


Store dele af ressortet er skabt i træ af lokale håndværkere – alt fra de store villaer helt ned til de bøjler, der hænger i de specialfremstillede skabe. Ressortet ønsker at støtte lokalområdet, så hvis man ønsker det, kan man godt få personalet til at fylde sin afkølede mini-bar, men ellers er man meget velkommen til at fylde køleskabet med indkøb fra de nærtliggende købmænd, når man låner en cykel i det store aktivitetscenter, der er ”overbefolket” - af personale. Alene i dette område af hotellet var antallet af personale større end antallet af gæster!

I de stort opsatte villaer er stilen meget gennemført i en rustik stil med meget træ og støbte elementer, men også med mange pudsige detaljer. Nogle af villaerne har udendørs badeforhold, og de meget store glaspartier gør, at man fra mange steder i huset kan nyde den unikke udsigt, som solen er med til at skabe.

Unik er nemlig ordet, der passer på Koh Yao Yai Village, og selvom der er mange tilsvarende villaer i Thailand helt ned til havet med imponerende pool-områder, bliver dette sted unikt, da området og afstanden til de andre gæster er så stor, at man føler sig meget alene. Næsten komisk at prisen (ca. 700 kr. om dagen) for at bo i disse omgivelser ikke er højere end for et middelmådigt sommerhus på den jyske vestkyst i den danske sommerperiode.

Thailand er så smuk at det næsten er uvirkeligt. Dette billede kan godt ligne et maleri, men det er rent faktisk et rigtigt billede

Thailand er så smuk at det næsten er uvirkeligt. Dette billede kan godt ligne et maleri, men det er rent faktisk et rigtigt billede


For to år siden startede byggeriet af dette storslåede sted, og trods de store omvæltninger har stedet bibeholdt omgivelserne, så fra træerne og palmerne omkring én kan man plukke mangoer, cashewnødder, bananer og naturligvis også kokosnødder. Den naturlige vækst omkring ressortet er bibeholdt, men for at skabe så meget privatliv omkring gæsterne som muligt, er der forsøgt at plante op omkring de naturlige villaer.

Fra 2012 vil der være yderligere tolv Deluxe-Villaer i Koh Yao Yai Village. De kan til den tid være med til at skabe unikke ferieoplever for danske familier, muligheden er der i hvert fald.

Priserne for et ophold på Koh Yao Yai er meget årstidsbestemt, men ønsker man at rejse i danskernes sommerferie, er det næsten halv pris fra højsæsonen, som strækker sig fra november til april. I den danske sommerferie kan man opleve regn i området, men temperaturen kommer sjældent under 25-30 grader og den høje luftfugtighed gør, at de voldsomme regnskyl er ganske befriende.

Udover de reducerede priser i årstiden har hotellet på Koh Yao Yai også en m2-pris, der er langt under de mere turistede områder på f.eks. Phi Phi-øerne. Som rejsende fra Danmark er der ingen problemer med selv at arrangere en tur til Koh Yao Yai Village, da man selv kan købe flybilletten til Phuket, og herfra kan man sagtens stole på, at transporten bliver varetaget af ressortets behjælpelige, servicemindede og yderst professionelle personale.

Torre La Sal
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt