Riis Rejser

21.7.11

Af: Torsten Brix
Bogmærk eller del
 

Thailand: Tredages safari ved Elephant Hills

I Sydthailand starter vi vores tredages safari ved ”Elephant Hills”. En tur med flere opture - men det bliver ikke helt unikt, da det bliver for turistet i den ellers smukke natur.  

”Må man godt vaske elefanten på snablen”? Sådan lyder spørgsmålet, imens en håndfuld ”mini-dyrepassere” står omkring en 4.000 kg tung elefant i den thailandske nationalpark - Khao Sok. Tidligere på dagen havde vi – en gruppe ca. tyve turister – sejlet i kanoer ned af den 160 km lange flod – Sok River, som Elephant Hills er placeret op af.

Elephant Hills har skabt en hurtigt voksende turistattraktion et par timers kørsel nord for Phuket. Igennem ti år har konceptet udviklet sig fra at involvere lidt elefant-ridning til, at stedet nu arrangerer safarier i junglen.

På tredages safari ved Elephant Hills

På tredages safari ved Elephant Hills


Spændende dyr opleves fra kanoen

På vores første dag bliver vi indlogeret i 30 m2 store luksus-telte med eget toilet og bad samt en behagelig dobbeltseng. Selvom vi er omringet af naturskønne omgivelser, formår teltene på imponerede vis at skåne os for de myggeangreb, som vi ellers havde forventet, der ville angribe os om natten i denne regnskov.
Omkring vores lejr er vi indpakket i de sjældne ”koral-bjerge”, der er skabt igennem årtusinder. De er kendetegnende ved at være ualmindeligt stejle, og det oplever man tydeligt under den føromtalte sejltur. Denne er præget af meget strøm, og derfor bliver den omdøbt til ”River-rafting”.

Imens vi runder de voldsomme bjerge, kan vi også se sjældne og spændende dyr. Turens to timers højdepunkt er den to meter lange sort/gule Mangrove-slange, som ligger dovent på en gren, der hænger udover floden. Kanoturen fungerer også, som en del af transporten hen mod de ventende elefanter, der står for dagens højdepunkt, hvor vi skal klargøre de 200 kg frugt, som vi efterfølgende skal fodre de kloge dyr med.

Det er en stor oplevelse at få lov at være elefant-passer for en dag

Det er en stor oplevelse at få lov at være elefant-passer for en dag


Elefantpasser for en dag

Efter en fin instruktion i, hvordan frugten skal skæres, starter kampen. Hurtigt bliver deltagerne klar over, at jo mere indhold de har i kurven - jo mere har de at aflevere til snablen på de opmærksomme elefanter, der står lige bag os, og efter lidt tilvænning bliver det næsten naturligt for alle deltagerne at komme meget tæt på de enorme dyr, hvilket giver en stor oplevelse. Efter vi har set stedets yngste elefant – på bare 13 år – lege i den anrettede ”pool”, skal vi hjælpe med at vaske de store dyr.

Ligesom flere af vores aktiviteter i løbet af dagen er det sat så meget i rutine, at noget af den samlede oplevelse daler, men det ændrer dog ikke ved det generelle billede af en god start på vores mini-safari.
Efter en køretur på et lastbil-lad i voldsom regnvejr kommer vi tilbage til lejren, hvor det er ganske behageligt at trække sig tilbage og tage bad i badeværelset, hvor taget udgøres af et myggenet. Om aftenen opfører den lokale skole en sang- og danseopvisning, inden stedets kok viser os, hvordan man laver den kendte thailandske ret – Pad Thai. Dette afviger ikke fra dagens tidligere ”turist-oplevelser”, hvilket efterlader indtrykket af noget maskinelt – bag de ellers smilede ansigter, som vi møder. Nu er klokken efterhånden blevet ni, og en lang dag er slut. Forud venter en god nats søvn, selvom der er mange ukendte lyde omkring vores telte.

Man kommer meget tæt på elefanterne

Man kommer meget tæt på elefanterne


”Rainforest Camp”

Næste dags program starter med en lille times køretur til den gigantiske menneskeskabte sø – Cheow Larn. I starten af 1980’erne startede byggeriet af dæmningen, der efter seks år havde skabt søen, der flere steder er over 100 meter dyb. Efter vi har krydset dæmningen starter en times klassisk sejlads i en ”Long-tail boat”, og flere gange kan vi rent faktisk se Langun-aber, der ikke er i fangenskab.

Herefter ankommer vi til denne dags højdepunkt. I starten af 2011 fik ”Elephant Hills” - efter flere års kamp - lov til at lave ”Rainforest Camp” midt i Thailands største nationalpark. En oase bestående af ti telte på tømmerflåder ligger midt ude i en af de mindre indsøer. Ventetiden for stedets engelske ejer har været hele umagen værd, for dette sted er noget helt unikt!

Teltene er næsten identiske med dem, som vi forlod tidligere på dagen, og udgør basen for størstedelen af tiden det næste døgn. Omkring teltene spiser vi nu i fællesarealet, men ellers foregår det meste vores tid i det omliggende vand, hvor vi kan svømme i det klare ferske vand, men også sejle i de små thailandske både, der er en mellemting mellem en havkajak og en kano.

Vandring i regnskoven

Efter kanotur, elefantpasning og badning består tredjedagen af en tre kilometer lang gåtur. Det lyder ikke af så meget efter danske forhold, men det mudrende underlag og de voldsomme stigninger samt det meget fugtige klima gør, at turen bliver lidt krævede, og et par af turens deltagere må opgive og dermed ikke se den smukke udsigt, som vi andre ser fra toppen. Alle får dog sikkert en anderledes ferieoplevelse med hjem i bagagen, efter vi ser masser af termitter, aber, gigantiske edderkopper, tukaner samt et frodigt liv, som vi europæere har svært ved at kapere.    

Det regnede i ca. 50 timer ud af 72

Det regnede i ca. 50 timer ud af 72


Konklusion

Tiden på ”Rainforest Camp” er den bedste i løbet af vores tre dage i den thailandske regnskov, og der er tale om regn. I de 72 timer vi er på safarien, regner det vel omkring de 50 timer. Det overrasker os ikke, da vi er midt i regnskoven i årets værste regntid. Dette har personalet dog helt styr på, så det ødelægger ikke hele oplevelsen – kun lidt. Ikke fordi det regner, men fordi stedets turistede facon gør, at man mister noget af natur-oplevelsen. Så den hjælpende facon gør, at det ender med at blive for planlagt og for ”let at være i junglen”.  

En tur med Elephant Hills kunne have været gjort på en måde, som ville kunne gøre, at man aldrig havde glemt den storslåede natur, der hele tiden var omkring en, men når man konstant kan høre guidens – ofte ligegyldige – retningslinjer om de alt for mange spise- og toiletpauser samt de mange mennesker, der hele tiden er omkring en, forsvinder lidt af det vigtigste – nemlig naturoplevelsen. På kanoturen ned af Sok River var der ti guider med til de tyve deltagere, men i stedet for at sejle i små grupper blev vi sendt samlet af sted, hvilket ødelagde meget af oplevelsen.

Elefanterne nyder at blive forkælet

Elefanterne nyder at blive forkælet


Pris

En tredags safaritur er meget svingende i pris, efter hvornår på året den foregår. I lavsæsonen koster den helt ned til 3000 kroner for voksne, hvilket inkluderer alt - opholdet i teltene, maden, transporten (som der er meget af) og alle aktiviteterne. Børn er endnu billigere, selvom de nok får de største oplevelser. For hvem får en ferie i en regnskov, hvor der er langt til alt den moderne civilisation? Sådan at man har sine forældre helt for sig selv, og ja… - man får endda lov til at vaske en elefant på snablen.  

Campingferie 650,-
Subaru
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt