Isabella

6.3.17

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Rasmus Schønning og Lasse Løndahl Henriksen
Bogmærk eller del
 

The Emerald City - evigt grønne Seattle

Seattle der er den største by i den amerikanske delstat Washington, går også under navnet "The Emerald City" eller den grønne by, på grund af de mange stedsegrønne træer der omgiver byen. Men Seattle er også en storby, der er hjemsted for store firmaer som Amazon og café kæden Starbucks. Og så er byen også udgangspunkt for mange krydstogter til Alaska.

Havnefronten i Seattle sætter stemningen tilbage til guldgravertiden, med de gamle træmoler - og vender man sig om er der masser af moderne højhuse.

Havnefronten i Seattle sætter stemningen tilbage til guldgravertiden, med de gamle træmoler - og vender man sig om er der masser af moderne højhuse.


Det store handelscentrum

Seattle blev grundlagt omkring 1850 og i de tidlige år var byen hovedsageligt centrum for skovhugst, men i 1897 oplevede byen et boom som handelscentrum for de mange guldgravere der drog mod Alaska og Yukon for at søge lykken.

Byen er i dag stadig et stort handelscentrum, men også mange teknologi virksomheder som f.eks. Amazon og Nintendo of America, og ikke langt fra byen finder man også Microsofts hovedkvarter.

Pike Place Fish Market er og bliver en oplevelse - det er ikke uden grund Fish filosofien har slået igennem mange steder i verden.

Pike Place Fish Market er og bliver en oplevelse - det er ikke uden grund Fish filosofien har slået igennem mange steder i verden.


Fish filosofi på Pike Place Market

At byen har været handelscentrum gennem rigtig mange år, ser man også på det store Pike Place Market, der som navnet antyder er en enorm markedshal, med hundredevis af boder.

En af de mest berømte er vel nok Pike Place Fish Market, der med sin Fish filosofi er blevet verdenskendt inden for salg og service sektoren.

Her giver man nemlig alle kunderne en oplevelse uden lige. De ansatte morer sig med at råbe og pifte, og ikke mindst med at kaste fiskene gennem luften, hvorefter de selvfølgelig bliver grebet igen. Uanset om man er til fisk eller ej, er det helt sikkert en oplevelse man ikke vil glemme - men det er jo god stil rent faktisk også at købe noget når man nu har fået et gratis show.

Køen til den første Starbucks på 1912 Pike Place er næsten altid meget lang .

Køen til den første Starbucks på 1912 Pike Place er næsten altid meget lang .


Den oprindelige Starbucks

Ikke langt fra Pike Place Market finder man den oprindelige Starbucks café, der siden er blevet til verdens største café kæde, med mere end 140.000 ansatte og en årlig omsætning på mere end 7.8 mia dollars.

Kæden blev startet af tre studerende i 1971,  som en butik der kun solgte ristede kaffebønner, men hurtigt udviklede firmaet sig til den verdensomspændende café kæde, der idag har næsten 2500 filialer verden over.

Man kan stadig få sig en kop kaffe i den oprindelige café på Pike Place 1912, men da caféen er et populært turistmål, er køen ofte meget lang, og det kan bogstaveligt tage timer at få en kop kaffe, så hvis kaffetørsten virkelig trænger sig på, kan det anbefales at finde en af de andre Starbucks caféer. Der ligger praktisk talt en på hvert gadehjørne.

Det tager 41 sekunder at komme med elevatoren op i Space Needle.

Det tager 41 sekunder at komme med elevatoren op i Space Needle.


Seattles høje tårn

Seattles vel mest kendte vartegn er det høje tårn Space Needle, som blev bygget til verdensudstillingen i 1962.

Space Needle stikker 184,4 meter op i luften, og i ca 160 m højde findes en fin 42 m bred udsigtsplatform, der giver et godt overblik over byen.

Under udsigtsplatformen ligger den roterende restaurant SkyCity, hvor man kan nyde udsigten over hele byen, mens man indtager et godt måltid.

Kongekrabber og sluseanlæg

Seattle er hjemhavn for en stor del af fiskerflåden i det nordlige stillehav, heriblandt de mange kongekrabbefiskere, der også er kendt fra tv-programmet ”The deadliest catch”.

Er man heldig kan man se en af de kendte fiskebåde sejle ind gennem Ballard sluseanlægget, der fører skibene ind til ferskvandssøen Lake Washington, hvor havnen ligger beskyttet mod elementernes rasen. Ferskvandet gør også at skibene ikke så let bliver slidt - hvilket er årsag til at så mange både lægger til her.

I området omkring Ballard sluseanlægget er der også mange grønne og rekreative områder, hvor man f.eks. kan gå en tur eller tage picnic kurven med og nyde udsigten til Seattle by.

Det er noget af et syn når de mange fiskerbåde kommer gennem Ballard sluseanlægget for at gå i havn i Lake Washington. Er du heldig kan du endda se en af de berømte fiskerbåde fra programmet

Det er noget af et syn når de mange fiskerbåde kommer gennem Ballard sluseanlægget for at gå i havn i Lake Washington. Er du heldig kan du endda se en af de berømte fiskerbåde fra programmet "Deadliest Catch".


Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt