Dayz Resorts

15.7.12

Af: Lasse Løndahl Henriksen
Bogmærk eller del
 

Tjekkiet: Český Krumlov får turismens Oscar 2012

Den tjekkiske by, Český Krumlov, modtog forleden den prestigefyldte pris The Golden Apple - turismebranchens svar på en Oscar. Kåringen af Český Krumlov sker med baggrund i kulturelle og historiske seværdigheder, som tiltrækker flere og flere internationale turister. I år kan byen også fejre 20-årsfødselsdag på Unesco’s verdensarvsliste.

Slottet i Český Krumlov, har haft betydning for at byen vandt The Golden Apple

Slottet i Český Krumlov, har haft betydning for at byen vandt The Golden Apple


Gyldent æble

En af de største hædersmærker inden for turismebranchen, går i år til den Tjekkiske by Český Krumlov, der ligger ca 180 km fra Prag. Den lille by har fået The Golden Apple, der hvert år uddeles af sammenslutningen af rejsejournalister, FIJET. Prisen betegnes ofte som turismens svar på en Oscar.
 
I udvælgelsen af dette års vinder lagde juryen vægt på, at Český Krumlov har været i stand til at tilpasse sig nutiden og skabe et moderne kulturelt og socialt liv.
 
Det er ikke kun rejsejournalisterne, der sætter pris på byen. Český Krumlov besøges hvert år af mere end 1 mio. turister.

De hyggelige gader, giver byen en helt speciel stemning

De hyggelige gader, giver byen en helt speciel stemning


Idyllisk slot med bjørne i voldgrav

Det majestætiske slot i Český Krumlov har også haft betydning for, at byen fik tildelt The Golden Apple.
 
Slottet omgives af en tør voldgrav, hvor der siden 1707 har været holdt bjørne. På nuværende tidspunkt kan man som turist hilse på fire bjørne, nemlig forældrene Vok og Kateřina og deres unger Daxi and Hubert.

Udover bjørnene i voldgraven er højdepunkterne spejlsalen, maskesalen og den barokke slotskirke, samt et udsigtspunkt, hvorfra man både kan se slottet og hele byen under sig.
 
Størrelsesmæssigt ligger slottet i skarp konkurrence med Prag Slot, der er verdens største slot, kun få meter adskiller størrelsen af de bemærkelsesværdige slotte fra hinanden.

Den internationale musikfestival i Český Krumlov, tiltrækker store navne fra hele verden

Den internationale musikfestival i Český Krumlov, tiltrækker store navne fra hele verden


International kulturel scene

Český Krumlov får desuden anerkendelse for byens evne til at afholde store kulturelle begivenheder. Hvert år besøges byen af kendte personligheder fra både den tjekkiske og den internationale kulturelle scene. Opera-ikonet Placido Domingo optrådte f.eks. ved sidste års internationale musikfestival i byen.
 
The Golden Apple Award er blevet uddelt i mere end 40 år, og det er blot anden gang, at hæderen tilfalder en tjekkisk by. Første gang var i 2004, hvor Brno modtog prisen.

Subaru
Tamarit Parc Resort
Outwell
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt