Royal Caribbean

1.1.17

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Tyrkiets Turistbureau
Bogmærk eller del
 

To historiske oplevelsesparker i Tyrkiet

Man kan nu opleve Tyrkiets historiske kulturarv på tæt hold. To historiske oplevelsesparker skal give de besøgende en ”live-oplevelse” af, hvordan livet var i Tyrkiet for tusinder af år siden.

Oplev antikken i Tyrkiet

Oplev antikken i Tyrkiet


Spadseretur i antik romersk by

Den ene historiske oplevelsespark ligger i den antikke by Zeugma, hvor arkæologiske udgravninger de sidste 20 år blandt andet har afsløret nogle af verdens smukkeste mosaikker.

Gennem en række restaureringer, nye arkæologiske udgravninger og landskabsarkitektur omformes byen, så besøgende kan gå rundt blandt de mange udgravede huse og opleve mosaikker og vægmalerier.

Zeugma blev grundlagt af Alexander den Store i år 399 f. kr. men blev overtaget af romerne 250 år senere.

Byen lå på Silkevejens rute fra Kina og var derfor en vigtig handelsby i regionen.

Dykning i 3.000 år gammelt skib

Den anden historiske oplevelsespark ligger i den populære turistby Antalya ved Middelhavet.

Her er forskere ved at bygge en præcis kopi af et handelsskib, som sank for 3.300 år siden nær Ulubrun. Det oprindelige skib stammer fra det Lydianske kongedømme og er det ældste skib fundet til dato.

Det er planen at sænke det nye skib på 18 meter vand, så parkens gæster kan dykke ned på rundvisninger i skibet og opleve det, som arkæologerne i sin tid fandt det.

Historiske templer findes også i Tyrkiet

Historiske templer findes også i Tyrkiet


Historiske ferier frem for charterturisme

Baggrunden for de store investeringer i de historiske oplevelsesparker er at sætte fokus på, at rejser i Tyrkiet er meget mere end charterferie.

Tyrkiet er ikke kun hvide badestrande og cocktails på liggestolen. Der sættes fokus på de mange arkæologiske fund på en ny måde, så turister kan opleve Tyrkiets begivenhedsrige historie på tæt hold.

Subaru
Tamarit Parc Resort
Outwell
Primo Tours
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt