La Quercia

3.11.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Bravo Tours
Bogmærk eller del
 

Tunesien: Djerba, Middelhavets sydligste ø

Middelhavets sydligste ø, oaseøen Djerba, bliver nu også en sommerdestination for Bravo Tours danske charterrejseturister.

Badeferie på Djerba

Badeferie på Djerba


Djerba er ikke nogen metropol

Djerba er ikke nogen metropol for dem, der vil have fuld fart over feltet. På Djerba nyder man livet, man slapper af, nyder den fremragende tunesiske mad og de skønne strande. Og snupper måske en bådtur på det lune Middelhav til Flamingo-halvøen eller tager på uforglemmelig tur til Sahara, fortæller Bravo Tours' administrerende direktør, Peder Hornshøj, om det nye sommerrejsemål.

- Det gode ved Djerbas hoteller er, at de ligger på eller i kort afstand til øens længste strand på den nordøstlige side af øen, og desuden er der en fantastisk strand på Flamingohalvøen, siger Peder Hornshøj.

Solnedgang over Djerba

Solnedgang over Djerba


Tunesiens største ø

Tunesiens største ø er et rigtigt familieferiested. Har man børnene med, bør man besøge Djerba Explorer, der har en park med over 400 krokodiller i alle størrelser.

- Efter solnedgang hygger de voksne lokale og turister sig på kaffebarer og de mange gode restauranter. Desuden er der en del diskoteker - nogle endda med udendørs servering, så man kan nyde de lune sommernætter. Djerba har et tiltalende klima med lune og milde vintre og fantastisk vejr over sommerhalvåret og det er vores vintergæster, der har ønsket Djerba på programmet, og gæsterne er vores vigtigste samarbejdspartnere, så vi lytter med store ører, når de foreslår nye rejsemål, siger Peder Hornshøj.
- Øen har adskillige museer, histo'riske steder, synagoge med mere, som man kan besøge på bl.a. en rundtur. Øens byer er forbundne med et moderne vejnet. Byerne har mange huse med smuk arkitektur.

Hus i en berberlandsby set på en ørkensafari

Hus i en berberlandsby set på en ørkensafari


I den største by, Houmt Souk

I den største by, Houmt Souk, bor halvdelen af Djerbas befolkning, ca. 70.000 indbyggere. Her er et vældigt handelskvarter, der hver dag summer af travlhed. I de snævre, hyggelige gader kan man finde orientens mystik.
- Og fastlandet med imponerende berberlandsbyer, filmområder fra Star Wars-film og Sahara-ørkenen kan nås via en gammel romersk dæmning. Indkvarteringen på Djerba topper med Tunesiens eneste 6-stjernede hotel, Hasdrubal Prestige. Her er ægte luksus i overklasse overalt, og en femtedel af hotellet er spaafdeling. Også på de fleste andre hoteller kan man forkæle sig selv med spa og massagebehandlinger. En stor del af vores hoteller er i øvrigt All Inclusive-hoteller, slutter Peder Hornshøj.

I skyggen på Djerba

I skyggen på Djerba


En fortryllende ø

På Djerba er luften så mild, at man ikke kan dø der, skrev den franske forfatter Gustave Flaubert begejstret om eventyr-øen. Ifølge legenden var Djerbas første turist Odysseus - en skikkelse i græsk mytologi (kendt som Ulysses i romersk mytologi). Han er helten i Odysseen, og en vigtig person i lIiaden.
Djerbas landsbyer, monumenter og bymure vidner om øens rige historie, der er præget af berbere, jøder, sicilianere, spaniere, tyrkere - og pirater.

Middelhavets sydligste ø fortryller sine gæster med sin unikke atmosfære, ro og befolkningens gæstfrihed.
Ved porten til Sahara ligger det smukke landskab med lange hvide sandstrande omkranset af palmer. Stemningen er enestående, når man ved solnedgang ser fiskerbåde glide langsomt over det rolige hav i solnedgangen varme farver.
Djerba er nemt tilgængelig via den aktive internationale lufthavn. Et moderne vejnet forbinder byerne. En stor del af øens hoteller har specialiseret sig i thalasso- og andre former for wellnessterapi.
Klimaet er meget behageligt med milde vintre og ikke for varme somre. Gennemsnitligt regner det 30 dage om året, og der er 2.600 årlige solskinstimer.
Ro og harmoni kendetegner Djerba. Øen er et af de få steder i verden, hvor muslimer og jøder lever i fred mellem hinanden.

Alverdens krydderier

Alverdens krydderier


Fakta

Indbyggere: 140.000
Areal:  514 km2 (som Falster)
Kystlinje: 150 km
Religion:  Muslimer og jøder

Seværdigheder:
Houmt Souk, øens største by, hvor halvdelen af Djerbas indbyggere bor. Gå ikke glip af fiskemarkedet og den store souk med pragtfuldt farvespil og varm atmosfære, museet for moderne kunst.

Menzels - huse i typisk Djerba-byggestil.

Pottemagerlandsbyen Guellala og dens museum.

Synagogen El Ghriba.

Den arkæologiske udgravning ved Meninx på Den Romerske Vej.

Aktivitetsmuligheder:
Golf, vandsportsaktiviteter, thalassoterapi, kasino, bowling, ridning, cykling, bådture.

Udflugter:
Fra Djerba kan man besøge det sydlige Tunesien, Sahara, berberlandsbyen Matmata, den frodige oase Ksar Ghilane og det palæontologiske museum i Tataouine.

Specialiteter:
Sølv, uld, svampe, fisk, blæksprutter.

Primo Tours
Campingferie 650,-
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt