Royal Caribbean

25.1.05

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Tv: Anne-Vibeke Rejser – Normandiet, Frankrig

I dette program kan du følge Anne-Vibeke Isaksen, der til daglig er redaktør på CampingDanmark.dk på en autocampertur til Normandiet i Frankrig.

Man kan ikke komme uden om 2. Verdenskrigs spor i den nordlige del af Frankrig. Normandiet spillede en stor rolle i forbindelse med befrielsen i 1944 og ´45. Kærligheden skal du selv finde, men det er ikke svært, for Normandiet har så utrolig meget at byde på.

På billedet ses Anne-Vibeke Isaksen sammen med Mme Arlette Gondrée, der som 4 årrig oplevelse invasionen og hendes forældres cafe blev det første hus, der blev befriet. Hør hendes historie i tv-programmet.

På billedet ses Anne-Vibeke Isaksen sammen med Mme Arlette Gondrée, der som 4 årrig oplevelse invasionen og hendes forældres cafe blev det første hus, der blev befriet. Hør hendes historie i tv-programmet.


D. 6. juni 1944 invaderede de allierede Nordfrankrig. Det blev et afgørende vendepunkt under 2. Verdenskrig. En kyststrækning på 70 km, der var en del af den imponerende Atlantvold fra Spanien til Nordkap, blev det område de allierede valgte til angrebsområde. Det blev den største landgang i verdenshistorien. Det som fascinerer, er for det første omfanget af landgangen, men også hele overraskelsesmomentet i den. Det ville ikke kunne finde sted i dag pga. vores højteknologiske hjælpemidler. Som turist i området kan man få et historisk vingesus ved at besøge de mange forskellige steder langs kysten lige fra kirkegårde til områder med bombekrater og sønderskudte bunkers.

Men der er meget mere. Smukke landskaber, fantastisk mad bl.a. muslinger direkte fra havets bund, markeder, hyggelige marinaer og skønne campingpladser. Se programmet og døm selv.

Klik for større billede


Anne-Vibeke kører i en Hobby 605 AK MC.

Sendetider

Programmet sendes første gang tirsdag 1.2. 2005 kl. 20.00.

Se avisen eller www.dk4.dk for flere sendetider. Skriv Anne-Vibeke i søgefeltet.

Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt