Primo Tours

5.4.17

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Tyrkiet turisme/Marmarisinfo
Bogmærk eller del
 

Marmaris en eventyrlig ferieby i Tyrkiet

Marmaris er en ferieby i Tyrkiet beliggende i en dal omringet af bjerge og det klareste blå vand, som er utroligt populær blandt dykkere og sejlere. Byen er beriget med alt hvad naturen har at tilbyde. Fra flotte strande og bugter med azurblå vand til masser af shoppingmuligheder. Der er desuden en hyggelig havnepromenade, som snor sig langs vandet. På promenaden man kan vælge mellem et væld af restauranter, cafeer og barer.

Tæt på vand

Ønsker man en rejse, hvor fokus kun ligger på badeferie er dette også muligt.

Marmaris har en otte kilometer lang sandstrand, som passer perfekt til familien på farten. Med en gennemsnitstemperatur på over 20 grader er der næsten altid mulighed for at nyde solens stråler mens man bevæger sig gennem det blå vand nær stranden.

Bådentusiaster kan desuden besøge lystbådshavnen, som hver sommer huser nogle af de flotteste træskive og lystyachts i millionklassen. Et syn selv guderne ville skælve over.

Ønsker man en sejltur kan dette også arrangeres. Tager man en sejltur op ad Dalyan-floden har man udsyn til kongegrave hugget ud af klipperne.

Afslapning i Marmaris

Afslapning i Marmaris


Fascinerende historie

Historien bag byens oprindelse er utrolig fascinerende - og her kan man kan finde oldtidslevn fra opgør mod Alexander den Store, Konstantinopel og Napoleon.

Der er ikke mange feriebyer som kan fryde sig over en så rig kulturhistorie. Levn fra fortiden står til den dag i dag stadig velbevaret og restaureret.

Et af de mere interessante levn er slottet Marmaris, som har overlevet nedbrænding, krig og ødelæggelse samt jordskæl. Slottet er i dag restaureret og fungerer som et museum, som bestemt er et besøg værdig.

Nyd livet på en sejltur nær Marmaris

Nyd livet på en sejltur nær Marmaris


Nimara-grotten

Ikke langt fra Marmaris kan man finde Nimara Penisula, også kendt som Heaven Island. Det er et naturhistorisk paradis som i dag er under beskyttelse.

Det er dog muligt at besøge stedet ved at tage en livsbekræftende gåtur på omkring en time fra Marmaris. Turen går gennem en evig voksende flora og fauna som lever i bedste velgående grundet den naturbeskyttelse stedet er lagt under.

På sin vej kan man opleve levn af den gamle bymur, overvågningstårne og resterne af oldtidshuse.

Nimara Penisula er dog mest kendt for Nimara-grotten. En grotte som i oldtiden blev brugt til at tilbede moderguden – en gud som menes at være moderen til guden Apollo og gudinden Artemis.

Levn af denne tilbedelse har overlevet til den dag i dag i form af et cirkulært alter. Grundet grottens naturhistoriske vigtighed er den under beskyttelse, men heldigvis ikke lukket for turister endnu.  

Ønsker man at sin næste ferie skal foregå i Marmaris kan det heldigvis let arrangeres af www.primotours.dk, som netop tilbyder rejsedestinationer til dette idylliske ferieparadis.

Tamarit Parc Resort
Subaru
Torre La Sal
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt