Royal Caribbean

12.8.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Bernkastel-Kues med borgruinen Landshut, Tyskland

Skibet bevæger sig nu tilbage ned ad Moselfloden dvs. med strømmen og skyder en fart, der er næsten dobbelt så hurtig, som vi på dette flodkrydstogt har sejlet de sidste par dage. Det vi ikke fik set på udturen er der mulighed for at se nu - og efter frokost ankommer vi til den måske smukkeste af vinbyerne i Moseldalen - Bernkastel-Kues - der derfor også har tilnavne som ”Mosels Perle” og ”Mosels Juvel”.

Borgruinen Landshut ligger højt over Bernkastel

Borgruinen Landshut ligger højt over Bernkastel


Borgruinen Landshut

Bernkastel-Kues er en dobbeltby på hver side af Moselfloden, der er vokset sammen til én by forbundet med en bro.

Skibet ligger ved Kues-siden og vi spadserer derfor over broen til Bernkastel, hvor vi finder vejen op til borgruinen Landshut.

Der er usikkerhed om hvor gammel borgen egentlig er, men de seneste arkæologiske fund fortæller at romerne allerede i det 4. århundrede e. Kr. byggede et fort på stedet, så trafikken på Mosel kunne kontrolleres.

I det 7. århundrede blev de ældste bygninger af den nuværende borg opført, men ærkebiskoppen af Trier udvidede borgen betydeligt i 1200-årene. Borgen brændte i 1692 og det er omridset af denne borg vi i dag kan se som en ruin. Helt tomt er her dog ikke. Her er bl.a. en flot restaurant med panoramaudsigt ud mod floden.

Vandreruten op gennem vinmarkerne er omkring 850 meter lang og tager blot 15 minutter. Her ved borgruinen - ca. 200 meter over Moselfloden - er der gratis adgang til de tykke mure og det høje, runde stentårn som nås gennem en smal, indvendig vindeltrappe.

Udsigten udover Moselfloden og Bernkastel-Kues, der ligger omkranset af vinmarker, er formidabel.

Orker man ikke at vandre op til borgen, kan man i stedet tage det lille bytog, der kører op til ridderborgen ad en anden rute - men også forbi vinmarkerne.

St. Michaels brønd på markedspladsen omgivet af rådhus og smukke bindingsværkshuse

St. Michaels brønd på markedspladsen omgivet af rådhus og smukke bindingsværkshuse


Bernkastel - kald blot byen en juvel

I Bernkastel, der er den gamle, historiske del af dobbeltbyen, finder vi reminiscenser fra romertiden over middelalderen og til renæssancen og vi starter vores lille spadseretur på byens centrale torv - Markt.

Her er det som at stå midt i en middelalderby. De skønne bindingsværkshuse - hvoraf de fleste er fra 1600- og 1700-årene - står tæt skulder ved skulder og omkranser markedspladsen. Husene er i forskellige farver og med hvert sit flotte bindingsværksmønster.

I torvets ene hjørne ligger det røde rådhus opført i 1608 som et renæssancepalæ med St. Michaels brønd stående foran.

Gå en tur ind i de smalle, brostensbelagte sidegader og kig på de mere eller mindre skæve huse, der gemmer sig som skjulte skatte.

Römerstrasse

Römerstrasse


Römerstrasse og flere bindingsværkshuse

Bernkastel er langt mindre end bydelen Kues og det er umuligt at fare vild i denne del af byen!

Den længste gade Römerstrasse løber i en bue bag torvet og også denne gade har skønne og skæve bindingsværkshuse.

Byen har flere blomsterprydede pladser med brønde eller fontæner og er spækket med caféer og knejper med udendørs servering, hvor vi kan nyde et glas forfriskende riesling.

Skibet bliver liggende natten over så efter middagen i skibets restaurant er der igen lejlighed til at besøge ”Mosels Juvel” og opleve det hele i en fin aftenbelysning.

I morgen tidlig fortsætter vi flodkrydstogt ned ad Moselfloden mod vinbyen Cochem med slottet Reichsburg ...

Bernkastel ligger klemt inde mellem bakkerne med vinmarker

Bernkastel ligger klemt inde mellem bakkerne med vinmarker


Torre La Sal
Subaru
Campingferie 650,-
Primo Tours
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt