Primo Tours

13.6.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Det farverige kvarter Schanzenviertel, Hamborg

Det gamle arbejderkvarter Schanzen ligger mellem den tidligere kødby Schlachthof og Schanzenpark og har udviklet sig til et af Hamborgs hippe områder med bl.a. designerbutikker, hvor kreativitet og alternative ideer mødes. Denne farverige bydel har et umiskendeligt islæt af autonome.

Anderledes butikker i et autonomt kvarter

Anderledes butikker i et autonomt kvarter


Schanzenviertel – en kreativ bydel

Det er de mange gavlmalerier, hvor flere er ganske interessante, samt den overalt nærværende graffiti, der fanger øjet, når man spadserer gennem Schanzen-kvarteret.

Vi vil se nærmere på et af de typiske beboelseshuse, men bliver venligt men bestemt bedt om ikke at komme nærmere. Her ønsker man ikke fremmede nysgerrige blikke …

Anderledes er det på hovedstrøget, hvor vi finder alverdens butikker lige fra tyrkiske grønthandlere over forretninger med speciel design til trendy butikker, sushi-barer og pladeforretninger etc.

Flere steder er både vægge og døre plastret til med graffiti. Selv på bagsiden af et fungerende teater er graffitien slående, men ingen ønsker at fjerne den. Gør man forsøg på det kommer der højlydte protester. Så ”udsmykningen ” vil forblive indtil videre ...

Graffiti ingen ønsker at fjerne

Graffiti ingen ønsker at fjerne


Karolinenviertel

Kvarteret hænger sammen med Karolinen-kvarteret, hvor atmosfæren også er ung og farverig.

Enklaven mellem Hamburgs messeområde og Heiligengeistfeld er en multikulturel, kreativ scene for graffitikunstnere og modedesignere såvel som for reklamebureauer og iværksættere, som har slået sig ned i de gamle slagtehuse.

En af Altes Mädchens specialiteter

En af Altes Mädchens specialiteter


Braugasthaus Altes Mädchen

Vil man besøge ”Den Gamle Pige” er det måske klogt at reservere plads i forvejen, for dette trendy sted er mere end velbesøgt.

Udover stedets specialiteter - en velproportioneret burger og tykke sandwiches tilberedt af økologisk brød - tilbyder bryggeriet flere end 60 forskellige slags ”Craft Beer” fra hele verden udover deres eget Ratsherrn bryg.

Og vi skal naturligvis prøve burgeren ledsaget af fem forskellige smagsoplevelser af stedets egne øl.

Her er noget for enhver øl-entusiast

Her er noget for enhver øl-entusiast


Bryggeriet Ratsherrn Craft Beer

Det er muligt at komme på guidet rundvisning i Altes Mädchens eget bryggeri, hvor ølbrygningen er genoptaget efter gamle traditioner.

Allerede i det 12. århundrede var Hamborg kendt som ”Hanseforbundets bryggeri” og også dengang var øl en vigtig handelsvare.

Rundvisningen slutter naturligvis med at prøvesmage forskellige øl.

Det 280 meter høje fjernsynstårn - Heinrich-Hertz-Turm - ligger i kvarteret, så man kan altid finde derhen ...

Det 280 meter høje fjernsynstårn - Heinrich-Hertz-Turm - ligger i kvarteret, så man kan altid finde derhen ...


Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt